Kadın Futbol Liglerinde 2016-2017 sezonu hafta sonu start alıyor

 SAHNE SIRASI ONLARDA

***Bayan futbolu için geri sayım başladı. Geçtiğimiz yıllarda 2 takım ile kadın futbol liglerinde boy gösteren Zonguldak, bu sezon 3 takım ile temsil edilecek. Ereğli Belediyespor 1’inci Lig’de,  Zonguldak Gençlik Merkezispor ve Ereğli Genç Yıldızspor ise 3’üncü Lig’de mücadele edecek. Ligler 12-13 Kasım tarihlerinde start alacak.

 ***1’inci Lig’de 6’ncı sezonunu yaşayacak Ereğli Belediyespor, Adana İdmanyurdu ile açacak. Bu sezon ilk kez kadın liglerinden yer alacak Ereğli Genç Yıldızspor, Zonguldak Gençlik merkezi ile aynı grupta mücadele edecek. Ereğli ilk maçında  Sakarya Ankaspor sahasında, Zonguldak deplasmanda Pendik Çamlıkspor ile karşılaşacak.

*****************

Kadın Futbol Liglerinde heyecanın başlamasına az bir zaman kaldı. 2016-2017 futbol sezonu 12-13 Kasım tarihleri arasında start alacak. 3 ayrı kategoriden oluşan kadın futbol liglerinde Zonguldak bu sezon 3 takımla temsil edilecek. Ereğli Belediyespor ve Zonguldak Gençlik Merkezispor’un yanı sıra bu sezonla birlikte Ereğli Genç Yıldızspor ilk kez kadın liginde boy gösterecek. Her 3 takımı da yeni sezon heyecanı sardı.

EREĞLİ 6’NCI SEZONUNA İDDİALI GİRİYOR

Kadın futbol liginin ekollerinden Kdz. Ereğli Belediyespor, ligde 6’ncı sezonunu yaşayacak. 2011-2012 sezonunda yükseldiği 1’inci Lig’de istikrarlı bir şekilde mücadele eden Ereğli Belediyespor, bu sezonda iddialı. Ligin yetenekli futbolcuları bünyesinde bulunduran ve üstelik milli takımın çeşitli yaş gruplarına en fazla  futbolcu gönderen takım kimliğine sahip Ereğli, sezonun ilk haftasında Adana

İdmanyurdu ile kozlarını paylaşacak. Necat Bakan yönetiminde ki eflatun-beyazlı takım, 12 Kasım Cumartesi saat 11.00’da başlayacak maçı kazanarak sezonu galibiyetle açmanın hedefinde.

ZONGULDAK SEZONU DEPLASMANDA AÇIYOR

2’nci Lig’den küme düşerek 2 sezondur 3’üncü Ligde boy gösteren Zonguldak Gençlikspor, yeni sezonda 2’nci Grup’ta mücadele edecek. Geçtiğimiz sezon ki performansıyla Play-Off’u kıl payı kaçıran Zonguldak Gençlik Merkezispor, 12 takımın yer aldığı grupta geçtiğimiz sezonki başarısını sürdürmek istiyor. kadrosunda birkaç önemli futbolcuyu kaybetse de tecrübeli oyunculara sahip Zonguldak 13 Kasım Pazar günü sezonu  açıyor.  Selim Oral idaresinde kızlar deplasmanda Pendik Çamlıkspor ile karşılaşacak. Çamlık Stadı’nda ki mücadele saat 15.00’da başlayacak. Antrenör Selim Oral, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyleyerek maçı kazanacaklarını söyledi.

EREĞLİ GENÇ YILDIZSPOR İLK KEZ…

Daha önceki sezonlarda 2 takımın mücadele ettiği kadın futbol liglerinde 3’üncü bir takım eklendi.  Ereğli’de Yaz futbol okulu ile başlayan süreçte kulüpleşerek önce erkekler kategorisinde yerel liglerde boy gösteren Ereğli Genç Yıldızspor, ilk kez kadın futbol liglerinde yer alacak. Kurallar gereği 3’üncü Lig’den başlayan Ereğli Genç Yıldızspor, gelecek vadeden futbolcuları  bünyesinde bulunduruyor. Zonguldak’ın deneyimli antrenörü Ömer Faruk Varlık’ın çalıştırdığı Ereğli Genç Yıldızspor, kısa tarihinde ilk kez yer alacağı ligde sezonu sahasında açacak. Kızlar Sakarya Ankaspor ile karşı karşıya gelecek. Mücadele 13 Kasım Pazar günü saat 12.00’da Alaplı Sahası’nda oynanacak.

Eren ARSLANYILMAZ

 **Ülkedeki kadın futbolunun söz sahibi takımını çalıştıran Antrenör Necat Bakan, güçlü rakipler karşısında ligi en üstte bitirmek istediklerini söyledi

**Selim Oral yönetiminde ki Zonguldak Gençlik Merkezispor, sezona Play-Off hedefiyle giriyor

 **ilk kez kadın futbol liginde boy gösterecek Ereğli Genç Yıldızspor, Ömer Faruk Varlık’a emanet…