Mislİ.com 2. Lig Beyaz Grup temsilcimiz Zonguldakspor’un eski kulüp Başkanı ve Demir Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, Zonguldak’ta bazı iş adamları ve Belediye Başkanları tarafından  Zonguldakspor’a destek talepleri karşısında “ Bu kulüp Demirlerin kulübü, o nedenle yardım etmiyoruz” şeklinde söylemlere açıklık getirdi.   


"DEDİKODULARI DİKKATE ALMIYORUZ"


İş Adamları  ve Belediye Başkanları tarafından Zonguldakspor’un Demirlerin takımı diye destek vermiyoruz söylememeleri olduğunu belirten Demir, "Son günlerde belirli çevreler tarafından, özellikle bazı işadamları ve belediye başkanları tarafından Zonguldakspor’a destek talepleri karşısında “ Bu kulüp Demirlerin kulübü, o nedenle yardım etmiyoruz” şeklinde söylemler duyulmaktadır. Daha önce de bu nedenle Zonguldakspor’a destek taleplerinin reddedildiği yönündeki söylemler tarafımıza ulaşmış durumdadır. Ancak, dedikoduları dikkate almıyoruz ve Zonguldak spor konusuna açıklık getirmek istiyoruz" dedi.  


"ZONGULDAKSPOR ŞİRKET TAKIMI DEĞİL ŞEHİR TAKIMIDIR"


Demir ailesi olarak Zonguldak’ın takımsız kalmaması için ve yukarlara çıkması için Demir Madencilik Dilaverspor’u  ismini değiştirerek Zonguldak spor yaptıklarını belirten Demir, "Demir Madencilik’e ait Demir Madencilik Dilaver Spor BAL Ligi’ne çıkması ile Zonguldak’ın takımsız kalmaması için ailece alınan karar gereğince takım Kömürspor adı ile Zonguldak halkına armağan edilmiştir. Bu tarihten itibaren Zonguldak Kömürspor “şirket takımı” değil, “şehir takımı” haline gelmiştir. Zonguldakspor Kömürspor, Zonguldak’ın ve Zonguldakspor’u sevenlerin takımı olmuştur" dedi.  


‘’KİMSE SAHİP ÇIKMADI BİZ SAHİP ÇIKTIK VE ŞUANDA TAKIM 2. LİGDE’’


Zonguldakspor’a kimsenin sahip çıkmaması nedeniyle Demir ailesi olarak sahip çıktıklarını ve 2. Lige kadar takımı çıkardıklarını belirten Demir, "Bu süreçte takıma sahip çıkan olmadığı için arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelen desteği vererek kulübün ikinci lige çıkmasını sağladık. Şu anda ikinci ligde bir Zonguldakspor Kulübü vardır" dedi.  


"ÜYELİKLER AÇIKTIR.  HERKES ÜYE OLURSA KÖMÜRSPOR SÜPER LİGE ÇIKAR"


Zonguldakspor’un üyeliklerinin açık olduğunu da belirten Demir, "Ayda bin TL aidat vermek koşulu ile sayın milletvekillerimiz başta olmak üzere, tüm ilçe ve belde belediye başkanlarımız, sendika başkanlarımız, rödövans işletmelerimiz, cami dernekleri dahil tüm dernek başkanlarımız ve tüm STK temsilcilerimiz güçleri yettiğince üye verdiği takdirde Zonguldak Kömürspor adına yeni ve güçlü bir oluşum sağlanmış olacaktır. Böyle bir oluşum sağlandığı takdirde ben Demir Madencilik adına elimizden gelen en fazla üye vermeye hazır olduğumu ifade ediyorum.Bu oluşum sağlanırsa, Zonguldak Kömürspor, gerçekten Zonguldak Kömürspor olur. Böylece Zonguldak Kömürspor’un Süper Lig’e çıkmasının yolu da açılmış olur’’ dedi.  


"VALİ TUTULMAZ’IN KULÜP İÇİN GEREKLİ TESİSİ SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUZ"


Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın  Zonguldakspor’a yakın ve samimi olduğunu bildiğini belirten Demir, "Sayın Valimizin, spora olan ilgisini, Zonguldak Kömürspor’a yakın ve samimi bakışını biliyoruz. Şehir takımı kimliği ile spor alanında ilimizi temsil eden Zonguldak Kömürspor’a Sayın Valimizin maddi ve manevi desteğini esirgemeyeceğine ve böyle bir oluşum karşısında kayıtsız kalmayıp, kulüp için gerekli tesisi sağlayacağına inanıyoruz’’ dedi.  
 

"DEDİKODU İLE ŞEHİR VE KULÜP YÖNETİLMEZ"


Zonguldakspor, “şirket takımı” değil, “şehir takımı” olduğunu belirten Demir, "Sonuç olarak bir kez daha tekrar etmek gerekirse, Zonguldak Kömürspor, “şirket takımı” değil, “şehir takımı” haline gelmiştir. Dedikodu ile şehir ve kulüp yönetilmeyeceği açıktır. Bu nedenle, yukarıda sözünü ettiğimiz tüm kuruluşların güçleri oranında üye vermek suretiyle yönetime katılmaları ve kongrelerde aday olarak görev almalarının yolu sonuna dek açıktır’’ dedi.