Zonguldak’ın ev sahipliğinde düzenlenen U-17 Türkiye Şampiyonası sona erdi… 2 gün süren müsabakalar sonucunda İnegölspor ve Seyhanspor adlarını finale yazdırdı. Finalde İnegölospor, Seyhanspor’u 4-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Şampiyon İnegölspor şampiyonluk kupasını Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Emniyet Müdürü Metin Turanlı’dan aldı.

U-17 Türkiye Şampiyonası Zonguldak’ın ev sahipliğinde Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda yapıldı. Şampiyona’da Atakum Belediyespor, Harbişspor, İnegölspor ve Seyhanspor takımları mücadele etti.

Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunun ev sahipliğinde oynanan şampiyonanın il gününde, Seyhanspor, Harbişspor’u 3-0 ve İnegölspor, Atakum Belediyespor’u 2-1 yenerek adını finale yazdırdı.

Şampiyon İnegölspor

Final maçında İnegölspor, Seyhanspor’la Pazar günü Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda karşı karşıya geldi. Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun sergileyen İnegölspor maçın sonunda gülen taraf oldu. İnegölspor, Seyhanspor’u 4-1 yenerek şampiyon oldu. İnegölspor’a şampiyonluğa getiren goller, Arda Orhan,Erdal ve İlker’den geldi.Maçın ardından büyük sevinç yaşayan İnegölspor, şampiyonluğu teknik ekibi ve kulüp yöneticilerini havaya atarak kutladı.

Atakum Belediyespor üçüncü oldu

Günün üçüncülük dördüncülük maçında ise Atakum Belediyespor ve Harbişspor takımları karşılaştı. Nefes kesen maçın sonunda Atakum, Harbişspor’u 4-1 yenerek üçüncü oldu. Harbişspor ise dördüncü oldu.

Şampiyon kupasını aldı

Oynanan maçların ardından kupa ve madalya töreni düzenlendi. Şampiyon İnegölspor’a şampiyonluk kupasını Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Emniyet Müdürü Metin Turanlı verdi. İkinci olan Seyhanspor’a ise kupa ve madalyalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel ve Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner takdim etti.

Plaketler verildi

Katkılarından dolayı, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir’e Yalova ASKF Başkanı Tamer Erbul, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoça’a Bursa ASKF Temsilcisi Osman Kılıç, Zonguldak Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel’e,Futbol Federasyon Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Ersan, İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış’a TASK Yönetim Kurulu Üyesi Hatip Çutur plaket verdi.

Emre Can Bayram