Türkiye Judo Federasyonu tarafından 26-28 Haziran tarihleri arasında Rize’de düzenlenen Türkiye Minikler Judo Şampiyonası sona erdi. Şampiyonada tatamiye çıkan Zonguldaklı judocu Elifnaz Bostancı, tüm rakiplerini saf dışı bırakarak altın madalyanın sahibi oldu.

MADALYAYI ALDI BABASINA KOŞTU

Antrenör Ebru Akdeniz ve Metin Sönmez yönetiminde şampiyon olan Elifnaz Bostancı, Zonguldak dönüşünde kent merkezinin sevilen esnaflarından babası Hasan Bostancı’yı ziyaret etti.   Şampiyon judocu, geçtiğimiz haftalarda geçirdiği kalp krizi sonucu başarılı bir ameliyat geçiren ve şuan Ankara’da İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavi altında bulunan babasın yanında  soluğu aldı. Şampiyonluk mutluluğunu babası ile paylaşan Elifnaz Bostancı, aynı zamanda babasının sağlığına tekrar kavuştuğu için ayrıca mutlu oldu.

SPORCU BİR AİLE

Kendisi de eski Türkiye Şampiyonu judocu olan Hasan Bostancı, “Büyük kızım Sare milli atlet, eşim  Emine uzun yıllar halkoyunları oynadı.  Küçük kızım Elifnas ise 5 yıldır judo yapıyor.  Ben de eski bir judocuyum. Hedefimiz Elifnas’ı olimpiyatlara hazırlamak. Bunun için hocalarının nezaretinde bir program dahilinde yolumuza devam ediyoruz.  Yaklaşık 15 gün önce ani bir kalp krizi geçirerek hastaneye yatırıldım. 10 gün öncede açık kalp ameliyatı oldum. Kızım ameliyattan önce beni arayarak ‘Babacığım şampiyonluk madalyasını alıp, yanına geleceğim’ diye bana söz verdi. Sözünü tutarak Rize’de yapılan Minikler Türkiye Judo Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Şampiyonadan sonra madalyasını alıp hastanede beni ziyarete geldi. Bu bir babanın yaşayabileceği en büyük gurur. Kalbim hep ailem için atıyordu. Bundan sonra çocuklarımın milli forma altında uluslar arası başarılar yakalaması için elimden gelen desteği vereceğim” dedi.