Terakkispor potanın en büyüğü… Büyük Erkekler Basketbol Ligi’nde Şampiyon Terakkispor oldu. Final serisinin 3’üncü ve son maçında Kozlu Belediyespor’un parkeye çıkmaması nedeniyle kırmızı-beyazlı takım, 2013-2014 sezonunda şampiyonluğunu ilan etti.

KUPA TERAKKİ’NİN

Zonguldak Basketbol İl Temsilciliği tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Büyük Erkekler Basketbol Ligi’nde şampiyon belli oldu. Normal sezonun sona ermesinin ardından şampiyon takımın belirleneceği Play-Off’larda finale Terakkispor ile Kozlu Belediyespor yükseldi. İlk maç sonunda 1-1’lik eşitliğin olduğu final serisinde şampiyonun belli olacağı 3’üncü ve son maç geçtiğimiz gün Canpolat Pamay Spor Salonu’nda yapılacaktı. Ancak Kozlu Belediyespor parkeye çıkmayınca Terakkispor, 20-0 maçı hükmen kazanarak şampiyon oldu.

KOZLU’DAN PROTESTO

Yaklaşık 4 ay önce 9 takımın katımlıyla düzenlenen Ligde final maçı oynanmadan şampiyon Terakkispor oldu. Normal sezonu ilk 4’ün içinde tamamlayan iki takımdan Terakkispor ile Kozlu Belediyespor finalde şampiyonluk için mücadele etti. Ligde oynanan iki maçı Terakkispor kazandığından seriye 1-0 önde başladı. Serinin ilk maçında Kozlu Belediyespor Terakkispor’u yenerek finali son maça taşıdı. Son maçta ise Kozlu Belediyespor’un  protesto ettiği öne sürülerek maça çıkmadı. Böylelikle Terakkispor ikinci düzenlenen ligde  mutlu sona ulaştı.

AİLELER DESTEK VERDİ

Terakkispor, Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ligde ‘Doktorlar’ ismiyle şampiyon olmuştu. Aynı kadroyu muhafaza ederek Zonguldak’ın köklü kulüplerinden Terakkispor ile bu sezon boy gösteren sporcular, uzun soluklu ligin ardından şampiyon olmanın  mutluluğu doyasıya yaşadı. Bu sırada final maçını izlemeye gelen sporcuların aileleri de parkeye inerek, onların bu sevincine ortak oldu.

Eren ARSLANYILMAZ

Şampiyon olan Terakkispor, modaya uyarak  kupayla birlikte objektiflere poz verdi

Kupa sevincine aileleri de ortak oldu

Şampiyon Terakkispor’un en küçük bireyleri…