ŞAMPİYON

YAVUZ

KARGİDAN

Zonguldaklı milli boksör Yavuz Kargidan, kariyerinde 5’inci Türkiye şampiyonluğunu Erzincan’da kazandı. Okullar arası B Gençler Türkiye Boks Şampiyonası’nda Kilimli Spor Lisesi adına ringe çıkan 16 yaşındaki boksör, finalde rakibini alt ederek şampiyon oldu.

 

**********************

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Okul Sporları Federasyonunun 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı faaliyet programında yer alan B Gençler Türkiye Boks Şampiyonası Erzincan’da sona erdi. Zonguldak’ta düzenlenen il birinciliğinde şampiyonluğu kimseye bırakmayan milli boksör Yavuz Kargidan, başarısını Erzincan’a da taşıdı.   

4 yıl önce milli antrenör İshak Tiryaki’nin keşfiyle  başladığı boks sporunda kariyer basamaklarını emin adımlarla çıkan Zonguldaklı milli boksör Yavuz Kargidan, şampiyonluklarına bir yenisini ekledi. Üst minikler Türkiye şampiyonluğu ile başlayan boks serüveninde ulusal ve uluslar arası arenalarda ringe çıkan Yavuz Kargidan, yıldızlar kategorisinde 2, gençler kategorisinde ise   1 kez Türkiye şampiyonu oldu. Ulusal bazda 4 altın madalyası bulunan Kargidan, bu başarılarının yanı sıra 2016 yılında yıldızlar kategorisinde Avrupa 3’üncüsü oldu. Ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil eden  milli boksör,  son olarak Erzincan’da  ringe çıktı.   Okullar arası B Gençler Türkiye Boks Şampiyonası’nda Kilimli Spor Lisesi adına yumruk sallayan  16 yaşındaki Milli boksör Yavuz Kargidan,  +91 kg’da Türkiye Şampiyonu oldu.

5’İNCİ ŞAMPİYONLUK MADALYASINI ERZİNCAN’DA KAZANDI

1 üst minik, 2 yıldız ve 1 gençler kategorilerinde toplam 4 kez Türkiye Şampiyonu olan Yavuz Kargidan, 5’inci altın madalyasını Erzincan’da kazandı. Final maçında rakibine şans tanımayan Zonguldaklı milli boksör,   kürsünün ilk basamağına çıkarak madalyayı boynuna taktı.

Eren ARSLANYILMAZ

***Okullar arası B Gençler Türkiye Boks Şampiyonası’nda yumruk sallayan Kargidan,  altın madalya kazandı