Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen 18 Yaş Altı Türkiye Takımlar Tenis Şampiyonası ikinci aşamasına geçiliyor.
İllerde yapılan İl şampiyonluklarından sonra her ilin şampiyonları 23-26 Kasım tarihlerinde Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Marmara, Ege ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde oynanacak müsabakalarda kendi bölgelerinin şampiyonu olmak için mücadele edecekler. Bölge şampiyonu olan takımlar daha sonra yapılacak olan Türkiye Şampiyonluğu final gurubuna katılmaya hak kazanacak.
Ekim ayının sonunda Zonguldak'ta yapılan 1’nci aşama müsabakalarında il şampiyonu olan Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü kadın ve erkek takımları 22 Kasım pazar günü kulüp yönetim kurulunun kendilerine tahsis ettiği özel araçla Karadeniz Bölgesi maçlarının oynanacağı Samsun'a hareket etti.
69 Yıllık parlak bir tarihe sahip olan Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübünün flama ve bayraklarıyla donatılan takım aracı ile Samsun'a giden kafilede Antrenörler Mehmet Salih Yıldız ve Altuğ Çetintaş'ın yanı sıra sporcular bulunuyor:
Kadın Takımı:Sıla Özer, Sude Naz Topuz, İpeksu Saka, Ecem Tatar.
Erkek Takımı: Bartu Güçlü, Arda Kızgut, Ege Tekin, Kaan Olgun

BAŞKAN ÖZÇEP: ‘ZONGULDAK KENTİNİN KULÜBÜYÜZ’

Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübünün Başkanı Çetin Özçep yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübümüz kuruluş tarihi olan 1951 yılından beri 69 yıldır Zonguldak kentini en iyi şekilde temsil etmekte ve bu kentin halkına hizmet vermektedir. Kulübümüz herkese açıktır, hizmetlerimizden ve sportif çalışmalarımızdan arzu eden herkesi yararlandırmak ve tenis sporunu sevdirmek Kulübümüzün başlıca hedefidir. Sadece üyelere hizmet veren bir kulüp olduğumuzu iddia eden ve böyle bir algı yaratan herkesi kapıları daima açık olan tesisimizde ağırlamaktan mutluluk duyarız.
Samsun'a gönderdiğimiz ve Zonguldak kentini temsil edecek olan 18 yaş altı tenis takımlarımızın sporcularının hiç birinin Kulüp Derneğimizin üyesi olmayıp küçük yaşlardan itibaren takımlarımıza giren ve kulübümüzde aileleri ile birlikte faaliyetlerimize katılan sporcular  olması Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübünün kentini kucaklayan bir spor yuvası olduğunun kanıtıdır. Ayrıca Kulüp tesisimizde Spor Bakanlığının, Tenis Federasyonunun ve Zonguldak Valiliğinin tüm tenis faaliyetleri Kulübümüzce düzenlenmekte ve bu şekilde de tüm şehir halkına açık bir hizmet verilmektedir. Tabii ki uzun bir süredir tüm Dünya olarak mücadele etmeye çalıştığımız Korona virüs salgını nedeniyle tesisimizde de önlemler arttırılmış ve kısıtlamalar getirilmiştir. Bu zor günleri de hep birlikte sağ salim atlattıktan sonra yine tesislerimizde güzel organizasyonlar yapmaya devam edeceğiz”