Zonguldak’ta 7 yıldır alt yaş kategorilerinde başarılı bir şekilde mücadele eden ve bu zaman zarfında bir çok futbolcuyu Zonguldak ve Türk futboluna kazandıran Sarayspor’dan bir yıldız adayı daha çıkıyor.  2010 yılından itibaren bir futbolcu fabrikası gibi çalışan sarı-kırmızılı kulübün son gözdesi Yasin Bayram… 12 yaşındaki gelecek vadeden kaleci Yasin Bayram, Fenerbahçe’nin radarına girdi.
Süper Lig takımları olmak üzere bir çok köklü ve önemli kulüp tarafından mercek altında olan Sarı-kırmızı kulüpte U13 takımının kalesini koruyan başarılı eldiven Yasin Bayram, performansı ve yaşına göre fiziğiyle dikkat çekiyor.  Son olarak Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Merkezi tarafından düzenlenen turnuvada Zonguldak İl Karmasının kalesin koruyan 12 yaşındaki kaleci Yasin Bayram için ilk hamleyi yapan kulüp Fenerbahçe oldu. Önceki gün, Sarayspor Kulüp Başkanı ve aynı zamanda antrenörü olan Turan Altıntaş’ı telefona arayan Fenerbahçe Kulübü altyapı antrenörlerinden Zeki Gürbulak genç kaleci Yasin Bayram’ı çok beğendiklerini ve transfer öncesi son bir kez daha görmek için Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’ne davet etti.  Sarayspor’un gelecek vadeden kalecisi Yasin Bayram, kulübünün de izniyle 28 Nisan Cuma günü (Bugün) Fenerbahçe altyapı takımı ile idmanlara çıkacak.

Öte yandan  Fenerbahçe’nin  önce davranarak bugün idmanlara çıkaracağı Yasin Bayram’a  Trabzonspor’un da girişimde bulunacağı öğrenildi.

“GELECEK VADEDEN BİR KALECİ”

Sarayspor U13 takımının kalesini koruyan Yasin Bayram, sarı-kırmızı takımda 2 senedir görev alıyor. 10 yaşından itibaren Sarayspor’da forma giyen Yasin, 3 haftası geride kalan  U13 Takımında kalesinde gol görmedi.  3 maçta 20 gol kaydeden takımın kalesinde devleşen Yasin Sarı, hakkında görüş belirten antrenör Turan Altıntaş, “Yaşıtlarına göre dikkat çene bir fiziği var.  2 senede epey bir gelişim gösterdi. Oynadığı her maç onun adına tecrübe oldu. Gelecek vadeden bir kaleci” dedi.

 Eren ARSLANYILMAZ