2012-2013 sezonu U16 Türkiye Şampiyonası 1’inci Kademe maçları 30 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında yapılacak. 6’şar takımlı 15, 4’er takımlı 2 ve 5 takımlı 1 olmak üzere 18 tarafsız grup merkezinde yapılacak şampiyonda Zonguldak’ı iki takım temsil edecek. Sarayspor Sakarya Grup Merkezi’nde, Erdemirspor Bartın Grup Merkezi’nde mücadele edecek.

Zonguldak’ı U16 Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecek 2 takımdan biri olan Sarayspor’un rakipleri belli oldu. Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda yapılan kura çekimiyle Sakarya Grup Merkezi’ne yer alan sarı-kırmızılı takım, Çeliktepespor, Sultanbeyli Belediyespor (İSTANBUL), Gemlikspor, Zaferspor (BURSA) ve Güneşspor (BİLECİK) takımlarına karşı bir üst tura çıkma mücadelesi verecek. Hazırlıklarını sürdüren Sarayspor, Perşembe günü Şampiyonanın yapılacağı kente hareket edecek.

Sarayspor Antrenörü Turan Altıntaş, U15’den sonra U16’da Zonguldak’ı temsil edeceklerini, kendilerine maddi ve manevi olarak her zaman destek veren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Zonguldak Belediyespor Kulübü Başkanı Necat Uludüz’e teşekkür etti. Altıntaş ayrıca, Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil edeceklerini ve  hedeflerinin bir üst tur olduğunu sözlerine ekledi.

Eren ARSLANYILMAZ