Zonguldak Kömürspor, savunmanın göbeğine 1.91’lik stoper oyuncusu Anıl Sarak’ı düşünüyor

SAVUNMAYA DEV STOPER

Defans hattına takviye yapmayı planlayan Zonguldak Kömürspor, bu kapsamda çalışmalarını sürdürüyor. Öncelikli olarak stoper arayışı içinde olan Kırmızı-lacivertli takım, Tuzlaspor ile sözleşmesi sona eren Anıl Sarak’ı transfer listesine aldı.

******************

Transfer sezonunu henüz açmayan Zonguldak Kömürspor, birkaç güne kadar sessizliğini bozacak. İlk olarak işe mevcut kadrodan başlayacak kırmızı-lacivertli takım, yeni sezon kadrosunda düşündüğü isimlere teklif götürecek.  İç transferi yoluna koyduktan sonra, yönetimin rotası dış transfer olacak.

2017-2018 sezonu öncesi işe ilk olarak yeni yönetimi oluşturarak başlayan Zonguldak Kömürspor’da taraftarlar merak içinde transferleri bekliyor.  Yaptığı toplantılar ile bütçe planlaması oluşturarak görev  taksimi yapan kırmızı-lacivertli yönetim, iç transferi hallederek taraftarların merakını dindirecek.  Yeni sezonda Şenol Demir ile büyük ölçüde yola devam edecek Zonguldak Kömürspor, dış transfere start verecek. Kırmızı-lacivertli takım, kadro planlamasına ve kulübün bütçesine uygun oyuncuları transfer edecek.  Alınan bilgiler, Zonguldak Kömürspor’un dış transferde temasa geçtiği yönünde. Mali açıdan sorunları çözmesi beklenen yönetimin, temasta olduğu isimleri kente davet ederek anlaşma zemini araması bekleniyor.

ROTA TUZLASPOR

Zonguldak Kömürspor transfer çalışmaları kapsamında öncelikle savunma hattına takviye yapacak. Bu bağlamda listesi hazır olan kırmızı-lacivertli takım, alınan bilgilere göre rotasını 2’nci Lig takımı Tuzlaspor’a çevirdi. Kırmızı-lacivertli takım,  Tuzlaspor’un 1,91’lik stoperi Anıl Sarak’ı transfer listesine aldı.

Eren ARSLANYILMAZ

3 kez milli oldu

Zonguldak Kömürspor’un yakından ilgilendiği 1,91’lik stoper, 2010 yılında milli forma ile tanıştı. İlk olarak U19 Milli takım forması giyen Anıl, ardından U20 milli takımda görev yaptı.  26 yaşındaki savunma oyuncusu, U19’da bir, U20’de iki olmak üzere ay-yıldızlı formayı 3 kez giydi.

Gurbetçi oyuncu

26 yaşındaki stoper Anıl,  Almanya’nın Nagol şehrinde dünyaya geldi. Gurbetçi olarak Türkiye’ye dönen Anıl, 2009 yılında Bursaspor altyapısına transfer oldu. 2010 yılında yeşil-beyazlı takımla profesyonel olan Anıl, Karacabey Birlikspor, Fatihkaragümrükspor, Kocaeli Birlikspor’da kiralık forma giydikten sonra 2015 yılında Adana Demirspor’a transfer oldu. Anıl Sarak,  mavi şimşeklerden geçtiğimiz sezonun ara transfer döneminde  bonservisiyle birlikte Tuzlaspor’a transfer oldu. Adana Demirspor’da 4 maça çıkan Anıl, Tuzlaspor’da 15 maçta görev aldı.

 

***Anıl Sarak, geçtiğimiz sezonun devre arasında Adana Demirspor’dan Tuzlaspor’a transfer olmuştu

***26 yaşındaki stoperin bonservisi elinde…