Devrekli ve İngiltere Premier Liginde forma giyen Arsenallı Futbolcu Mesut Özil’e karşı yürütülen ırkçı ve ayrımcı söylemlerin ardından Alman Milli Takımını bıraktığını açıklamıştı.

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Alman ve İngiliz medyası tarafından Devrekli futbolcu Mesut Özil’in linç edildiğini söyleyerek,“ Devrek ilçemizin HışıroğluKöyünden olan Mesut Özilgururumuzdur.İngiltere’deCumhurbaşkanımızın Mesut Özil, İlkay Gündoğan ve Cenk Tosun ile birlikte çektirdikleri fotoğraf sonrası Türk asıllı futbolcularımız hem İngiliz hem de Alman medyası tarafından linç edilmiştir. Mesut kardeşimize karşı saygısızca söylemlerde bulunulmuştur. Almanya milli takımının Dünya Kupası’nda elde ettiği başarısızlığın acısını Mesut’tan çıkarmaya çalıştılar.MesutÖzil, Alman vatandaşı olmasına rağmen Türk’tür.Hemşerimiz Mesut Özil’e sahip çıkma konusunda aklı selim sahibi kişilerle fikir alışverişinde bulunduk. Mesut’umuza zarar gelmesin diye bekledik’’dedi. 

‘’Mesut’a yapılan ırkçılığa ve din ayrımcılığına kınıyoruz’’

Mesut’a yapılan ırkçılığa ve din ayrımcılığını kınadıklarını ifade eden Semerci, ‘’17-18-19 Ağustos’ta Devrek Baston ve Kültür Festivalimiz var. Bu festivalimizde alt ana tema olarak ırkçılık ve ayrımcılığa karşı Mesut Özil’e sahip çıkacaktır. Menajeri ile de bu konuyu paylaşmıştık. Kendisi ile gurur duyduğumuz Mesut Özil’in açıklamaları bizleri rahatlattı. Devrek’te spor tesislerinin bulunduğu bölgede bir caddeye ismini vermiştik. Bu caddede aynı zamanda Mesut Özil’in büyük destekleri ile bir spor tesisi yapıyoruz. Cadde girişindeki tabelada Alman milli takım formalı fotoğrafı vardı. Şimdi o fotoğrafı Sayın Cumhurbaşkanımızla çekilen fotoğrafı ile değiştiriyoruz. Irkçılığa, din ayrımcılığına şiddetle karşıyız, yapanları da kınıyoruz. Mesut’um yalnız değilsin Devrek, Türkiye ve hatta dünya seninle” diye konuştu. 

Emre Can BAYRAM