İsmail İnam’dan Pusula’ya yalanlama:

Şike iddiaları kabul edilemez

Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam beldesinde düzenlenen futbol turnuvasında şike yapıldığı yönündeki iddialara bir açıklama ile yanıt verdi. İnam: “Kendi başarısızlığını başkalarına çamur atarak örtmeye çalışan yöneticilerle önüne gelen haberin doğruluğunu araştırmaya gerek duymadan haberleştiren basın mensuplarını kınıyor, takdiri kamuoyuna bırakıyorum”

Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, bir açıklama yaparak beldede düzenlenen bir futbol turnuvasında şike yapıldğına diar çıkan iddiaları yalanladı. İnam yaptığı açıklamada, “Beledimizde, Perşembespor’un merhum başkanı İsmail Hakkı Durdu anısına, gelenekselleştirilmesi hedeflenen bir futbol turnuvası düzenlendi. Rahmetli başkanımızın aziz hatırasını yaşatmak, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirmek, yaz aylarında beldemizde sportif bir aktivite yaratmak, Perşembespor’a cüzi de olsa gelir elde etmek ve yöredeki futbolcuların performansını koruyarak sezona daha hazırlıklı girmelerini sağlamak amacıyla düzenlediğimiz turnuvaya, toplam 16 takım katıldı. Bir maç dışında kayda değer bir olay olmadan süren turnuvada grup maçlarının tamamlanmasıyla finaller serisine geçildi. Tam da grup maçlarının bitme aşamasında, Zonguldak’ta yayım yapan bir gazetenin internet sayfasında, ‘Perşembe’de şikeli turnuvaya takımlardan tepki’ başlığıyla bir haber yayımlandı. Kulüp yönetiminin ve hakemlerin turnuvayı tek bir takımın kazanması için şike yaptığını iddia eden bu haber tamamen gerçek dışıdır. Kimin yaptırdığı tarafımızca bilinen haberin,  basın meslek ilklerine aykırı şekilde, doğru olup olmadığı araştırılmadan haberleştirilmesi üzüntü vericidir” dedi.

“Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu görülmüştür”, diyen İnam, açıklamasını maddeler halinde sıraladığı şu sözlerle tamamladı: 
1. Haberde adı geçen Metin Doğan uzun yıllar klasman hakemi olarak Süper Amatör Lig’de maçlar yönettikten sonra bu sezon hakemliği bırakmış deneyimli bir futbol adamıdır. Bu tip turnuvalarda fiilen görev yapmakta olan hakemlerin maç yönetmesi ciddi bir prosedüre tabi olduğu için eski hakemlerin görevlendirilmesi yoluna gidilmiştir. Her hakem gibi Metin Doğan’ın da yanlış kararlar vermesi mümkündür. Ancak bir maksada yönelik karar verdiğini söylemek tümüyle art niyet ifadesidir. 
2. Nitekim söz konusu haberin 6-1 gibi farklı bir skorla biten bir maçın ardından yazılması dikkatlerden kaçmadığı gibi, hangi amaca yönelik olarak yapıldığı hakkında fikir de vermektedir. Haber, turnuvada başarılı olamayan bir takımın, kendi yenilgisine mazeret üretmek için yaptığı bir spekülasyondan ibarettir.
3. Haberde, Perşembespor’un bazı futbolcularının oynadığı takımın şampiyon yapılacağına dair dile getirilen iddianın da hiçbir mesnedi yoktur. Perşembespor’un futbolcuları turnuvada yer alan pek çok takıma dağılmış durumdadır. Nitekim haberde adı geçen Hacıkadıspor’da 5 Perşembespor futbolcusu oynarken, Keçecioğluspor’da 4, Muharremşah Gençlik’te 2,  Muharremşahspor’da 1, Karaahmetlerspor’ da 1 futbolcu oynamaktadır.  Dolayısıyla Perşembespor’un futbolcusu var diye bir takımın şampiyon yapılmaya çalışılması fiilen mümkün değildir. 
4. Turnuvada birinci gelen takıma 3.200 TL, ikinci gelen takıma bir koyun verilecektir. Maddi ödülü bu kadar düşük olan bir turnuvada şike gibi maddi, manevi yükü büyük bir organizasyonu yapıldığını söylemek her türlü izahtan yoksundur. 
5. Jandarma’nın güvenlik önlemi almadığı şeklinde dile getirilen iddialar da tam anlamıyla yalandır. Perşembe Jandarma Karakol Komutanımız bizzat düzenleme komitesinde yer aldığı gibi, haber içinde kullanılan fotoğrafta görevli jandarmaların görülüyor olması, iddianın ne kadar asılsız olduğunu net bir şekilde kanıtlamaktadır.
6. Bu iddialar rahmetli başkanımızın aziz hatırasına, Perşembe halkına, hakemlikteki başarısı tartışılmaz olan Metin Doğan’a yapılmış bir saygısızlık olduğu kadar, Perşembe’de huzur ve kardeşliğin artırılmasına yönelik harcadığımız çabalara da açık bir saldırıdır. 
7. Kendi başarısızlığını başkalarına çamur atarak örtmeye çalışan yöneticilerle önüne gelen haberin doğruluğunu araştırmaya gerek duymadan haberleştiren basın mensuplarını kınıyor, takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Turnuvanın bu hafta sonu başlayacak finaller serisine başta haberi yapan gazete olmak üzere tüm basın mensuplarını, sporsever bölge halkını davet ediyor, bizzat çıplak gözle görerek yorum yapmaya, fikir oluşturmaya çağırıyorum.