BASKETBOL ŞÖLENİ BAŞLADI

U16 Basketbol Bölge Şampiyonası kız ve erkek takımı 12’ilde eş zamanlı olarak start aldı.  Zonguldak’ın ev sahipliğinde Site Spor Salonu’nda başlayan 3.Bölge Şampiyonasında ilimizi Çelikeller temsil ediyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yurt içi Faaliyetleri kapsamında 13-17 Mart tarihleri arasında U-16Erkekler ve Kızlar Bölge Şampiyonaları, Erkeklerde, Tekirdağ, Karaman, Zonguldak,Gaziantep, Trabzon, Şanlıurfa ve Kızlarda Kütahya, Konya, Kırıkkale, Nevşehir, Ordu-Ünye, Elazığ’da eş zamanlı olarak başladı. Zonguldak’ın ev sahipliğinde Site Spor Salonu’nda U16 Basketbol Erkekler 3.Bölge Şampiyonası düzenlendi.  

Site Spor Salonun ev sahipliğinde başlayan şampiyonaya, Zonguldak Mehmet Çelikeller, Kastamonu Basketbol, Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor ve Karabük Sağlık Spor takımları katıldı. Şampiyona’da ilimize temsilen Zonguldak Mehmet Çelikeller mücadele ediyor. 3 gün sürecek şampiyonanın ilk gününde birbirinden heyecanlı ve nefes kesen karşılaşmalar sahne aldı. Takımlar ilk üçe girebilmek için kıyasıya mücadele veriyor. 

Çelikeller galibiyetle başladı

Zonguldak Çelikeller Spor Kulübü şampiyonanın ilk gününde Site Spor Salonu’nda Kastamonu Basketbol takımını konuk etti. Nefes kesen karşılaşmanın sonunda Çelikeller Spor Kulübü, Kastamonu Basketbol Takımını 64-47 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi. Çelikeller Spor Kulübü, kalan maçlarını da nağ mağlup tamamlayarak grup birincisiolmayı hedefliyor. 

‘’Basketbol şölenine Zonguldak halkının destek vermesini bekliyoruz’’

Zonguldak Basketbol İl Temsilcisi Adnan Yakut,Basketbol şölenine Zonguldak’ın halkının da destek vermesini isteyerek, ‘’2016-2017 Basketbol Federasyonun faaliyet programında yer alan U16 3.Bölge Şampiyonası Zonguldak’ta yapılıyor. İlimizden Zonguldak Mehmet Çelikeller Spor Kulübü katılıyor. Samsun, Karabük ve Kastamonu’da var. Normalde 12 kişilik statü olması gerekirken 4 takım katıldığı için ilk üçe girenler 1’inciler A Grubuna 2’inci ve 3’üncüler A A Milliler Şampiyonasına katılacaklar. Şampiyona tarihleri sonra açıklanacak. Maçların fair play çevresinde oynanmasına diliyorum. Zonguldak halkının da basketbol şölenine destek vermesini istiyoruz’’dedi. 

Emre Can BAYRAM