Geçtiğimiz Mayıs ayında Manisa’nın Soma ilçesinde ki maden ocağında yaşanan feci olayda yaşamını yitiren 301 madenci ve aileleri unutulmadı. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, AFAD ve Zonguldak Dedeman Otel işbirliğiyle “Soma İçin Sporda Buluşalım” kampanyası başlatıldı. Bu kampanya kapsamında onlarca kişi Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda buluştu. Madenci ve onların aileleri için düzenlenen bu etkinliğe katılanlar stadın etrafında koştu. Ve daha sonrasında kampanyaya destek verdi.

Kampanyaya, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, AFAD Müdürü Ahmet Güngör, Zonguldak Dedeman Otel Spor Aktivite Müdürü Fatma Çiftçi, antrenörler, sporcular ve sporseverler katıldı.

“KAMPANYA 1 HAFTADA DAHA DEVAM EDECEK”

Türkiye genelinde maden şehitleri ve onların aileleri için yapılan kampanyalar kapsamında kendilerinin de böyle bir kampanya düzenlediklerini belirten  Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz  “Bunlarla ilgili Türkiye genelinde bir takım organizasyonlar oluyor. Bizde Zonguldak’ta spor camiası bir araya gelerek böyle bir organizasyon düşünüldü. Bu organizasyonun bugün startını vermiş olduk. Bir hafta boyunca bizim bütün antrenmanlarımızda, müsabakalarımızda bu çalışma devam edecek. Onun bitiminde de AFAD yetkililerimizle beraber toplanan miktarı tutanaklayıp ilgili hesaba yatırılacak. Ben bir kez daha Manisa’nın Soma ilçesinde hayatlarını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Organizasyona destek veren AFAD İl Müdürümüz Ahmet Güngör’e, Zonguldak Dedeman Otel’de Spor Aktivite Müdürü olan Fatma Çiftçi’ye ve bugün buraya gelen bütün antrenörlerimize, sporcularımıza, sporseverlere teşekkür ediyorum Ayrıca, 1 hafta sürecek olan kampanya yapılacak olan müsabaka, antrenman ve diğer aktivitelerde de para toplanmaya devam edilecek” dedi.