Geçtiğimiz sezon 2.Amatör Küme Merkez Grubunu  namağlup lider tamamlayarak şampiyon olan Tepebaşıspor, 1’inci amatör kümeye yükselme başarısı gösterdi. Takımın bu başarısında emeği olan Kulüp Başkanı Ramazan Aydın, yeni sezon öncesi arkadaşımız Emre Can Bayram’a konuştu.

Bir mahalle takımının neler yapabileceğini gösteren Tepebaşıspor’da Başkan Aydın,  yeni sezon hedeflerini, transfer çalışmalarını, ve mali yönden yaşadıkları sıkıntıları Emre Can Bayram’a  paylaştı. Birçok konuya parmak basan Ramazan Aydın, çok önemli bir saha  projesini hayata geçirmek için uğraş verdiklerini söyledi.

 Kulüp Başkanı Ramazan Aydın’ın açıklamaları şöyle;

YAŞ SINIRLAMASI BİZİM GİBİ BİRÇOK AMATÖR TAKIMI ETKİLEDİ

“10 futbolcumuz yaş sınırlamasının içerisinde. Şuan yaş sınırlaması kalkmasa 5 tane futbolcumuz oynayabiliyor. Yaş sınırlaması kalkmazsa eğer bu futbolcular arasında gitmesini istemediğimiz Evren, Mesut Volkan, Uğur gibi arkadaşlarımız var. Yaş sınırlaması içerisinde olan arkadaşlarımıza da teklifler var. Örnek verirsek eğer Uğur’u Kozlu Belediyespor ve Kilimli Belediyespor istiyor, Mesut Saltukovaspor ve Üzülmezspor istiyor. Ama ilk hedeflerimiz arasında bu futbolcuları elimizde tutmak. İlk etapta Evren, Mesut Volkan, Uğur ve Emre gibi kaliteli ve tecrübeli futbolcuları elimizde tutmak istiyoruz. Bu arada yeni yönetimimizi oluşturduğumuz anda kalecimizle de yolları ayırıp, yeni ve genç bir kaleci almak istiyoruz. Yaş sınırlaması geleceği için hem ileriye dönük, hem de tecrübeli bir kaleci alma taraftarıyız.Yaş sınırlaması bizim gibi bir çok amatör takıma da vurdu”

“KULÜBÜMÜZÜN HİÇBİR GELİR KAYNAĞI YOK”

“Kulübümüzün hiç bir gelir kaynağı yok. Kulübümüzü ayakta tutabilmek için mahallemizdeki esnaflardan 10 TL veya 20 TL toplayarak ayakta tutmaya çalışıyoruz. Takımımızı ayakta tutabilmek için yeri geldi atkı sattık, yeri geldi takvim yaptım sattım. Şimdi ise Tepebaşıspor yazılı anahtarlık yaptırıp, satmayı planlıyorum. Sezon başında şampiyon Tepebaşıspor diye atkı yaptırıp takıma gelir elde etmek için onu satacağım. Onlarla kulübü ayakta tutmaya çalışıyorum. Hiç bir zaman, mücadelemden ,takımımdan vazgeçmedim”

“SPONSOR BULABİLİRSEK HEDEF 3’LİG”

“Eğer zengin bir iş adamı bulabilirsek bize sponsor olursa bizde formamızın üzerine adına yazdırıp,  aldığımız ücretle transfer yapmayı planlıyoruz. Bize gelmek isteyen BAL düzeyinde iyi ve kaliteli futbolcular var. Eğer hedeflediğimiz gibi transferlerimizi yapabilirsek eğer tekrar şampiyonluğun en büyük adayı olacağız. Şuan bu durumda Fener Sahası’nda bir idman yapsan 20-30 lira, hafta da 3 gün yapsak aylığa vurduğumuz zaman 600 lira eder. Zaten bizim bütçemiz 300 lira onu karşılamayız. İşte geçen sene son zamanlarda vermedik. Eğer Tepebaşıspor kulübüne sahip çıkacak bir iş adamı bulabilirsek hedefimiz 3’lige kadar yükselmek”

“KENDİ KULÜBÜMÜZE AİT BİR SAHAMIZ OLACAK”

 “Şuan benim bildiğim Tepebaşı’da 3 tane arsa var. Eğer bir mimar arkadaş bulabilirsem, projesini çizdirip 3 tane arsayla birlikte belediye meclisine gitmek istiyorum. Bu arsalar şuan devlete ait. Eğer her şey yolunda giderse projelerimiz hayata geçerse kendi kulübümüze ait bir sahamız olacak. Eğer bu proje olursa Zonguldakspor’un idman yapabileceği de bir yer olur. Sponsorluk adı altında şuan 3 tane şirketle görüşmek üzeriyim. Eğer olursa kulübümüze çok büyük bir gelir kaynağı olacak. O şirketle sponsorluk anlaşması imzalayabilirsek takımın adını da koyabiliriz. Bu sponsorlukları ve projelerimizi hayata geçirebilirsek takımı 3’ligi çıkarabiliriz. Tepebaşı Mahallesi’nde olan Akbal Gıda, tepebaşından çok büyük gelir elde etmesine rağmen kulübümüze elle tutulur hiçbir yardımı olmadı.Sponsorluk anlaşmalarından eğer bir sonuç alabilirsem istediğimiz oyuncular var.Onlar Kilimspor U-19 takımında oynayan İlyas Alkan, Polis Gücünde oynayan Suat İnan, Karabükspor paf takımında olan Uğur Çağlı gibi kaliteli futbolcular.Bunları gerçekleşmesi için sponsorluk anlaşmalarının bir sonucu bağlamamız gerek.Ben Tepebaşıspor Kulüp başkanı olarak elimden ne geliyorsa yapamaya hazırım ve yapmaya da devam edeceğim”