Çaycuma Belediyesinin 1’i kapalı 2 halı futbol sahası, 1’i kapalı 3 tenis kortu, 4 adet bocce oyun sahası, okçuluk poligonu, egzersiz salonu ile çok maksatlı salonlardan oluşan ve “ spor akademisi” olarak görev yapacak “Ada Spor Merkezi” inşaatının gerçekleşme oranı %80 seviyesine ulaştı.

 

Çaycuma Belediyesinin, Yeni Mahalle’de, belediyeye ait yaklaşık 10 dönümlük alanda, geçen sonbaharda başladığı “Ada Spor Merkezi” inşaatında gerçekleşme oranı yüzde seksene ulaştı. Tamamlandığında 5-15 yaşındaki çocuklara, piyasa koşullarının altında bir ücretle “Spor Akademisi” olarak hizmet verecek komplekste, 1’i kapalı 2 halı futbol sahası, 1’i kapalı 3 tenis kortu, 4 adet bocce oyun sahası, okçuluk poligonu, egzersiz salonu ile çok maksatlı salon bulunuyor. Proje ile gençlerin kötü alışkanlıkların uzağında tutulması, sağlıklı bir neslin yetiştirilmesi, gençlerin uzman eğitimciler eşliğinde bilinçli spor yapmaları, ülke çapında sporcular yetiştirilmesi, spora yeteneği olmayan çocukların bedensel gelişimine katkı sunulması amaçlanıyor.

 

TENİS KORTLARI ULUSLARARASI KARŞILAŞMALARIN YAPILABİLECEĞİ STANDARTLARDA YAPILIYOR

Projede tenis kortları özel bir yer tutuyor. 1400 metrekare alanda yapımı tamamlanan ve soyunma odaları ile 200 kişi kapasiteli izleyici tribününün yapımı halen devam eden kapalı tenis kortunun, asfalt üzerine akrilik boya uygulanarak yapılan zemini, uluslararası turnuva yapılabilecek standartlara sahip bulunuyor. Hemen yanındaki 2 adet açık tenis kortunun da aynı standartlarda yapımına devam ediliyor. Tenis kortlarındaki çalışmalar tamamlandığında, Çaycuma, her türlü tenis turnuvasının yapılabileceği olanaklara sahip olacak.

 

GELENEKSEL SPORLARA ÖZEL ÖNEM VERİLİYOR

Sporculara çok yönlü eğitimin verileceği etüt salonu ve dersliklerle, egzersiz salonunun hizmete hazır hale getirildiği komplekste geleneksel spor dallarına da özel bir yer veriliyor. Ata sporumuz bocenin oynanabileceği 4 adet sahanın yanı sıra, 30 metre boyunda okçuluk poligonun inşaatı da büyük ölçüde tamamlanmış bulunuyor. 

 

SPOR AKTİVİTELERİYLE SANATSAL AKTİVİTELER İÇ İÇE GEÇECEK

Temmuz ayında açılması planlanan Ada Spor Merkezi’nde, spor aktiviteleri ile sanatsal, kültürel aktiviteler yan yana sürecek. Merkezde futbol, tenis, okçuluk, bocce, cimnastik gibi sporların yanı sıra dans ve step kursu gibi sanatsal aktiviteler de yer alacak. Bunların yanı sıra akıl ve zekâ oyunları ile kitap okuma, film izleme gibi kültürel etkinliler de Spor Akademisi’nde planlanan etkinlikler arasında yer alıyor.

 

ÇAYCUMA’DA HER TÜRLÜ SPOR YAPABİLECEK