Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta mücadele edecek olan Zonguldak Kömürspor’un Yönetim Kurulu Başkanı Av. Süleyman Caner, “Simitçisinden iş adamına herkes takıma sahip çıkmalı” dedi.

Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) Zara Belediyespor’u yenerek Spor Toto 3. Lig’e çıkan Zonguldak Kömürspor, sezonun ilk maçını 7 Eylül 2014 tarihinde Batman Petrolspor ile oynayacak. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak olan maç öncesinde Kömürspor Yönetim Kurulu Başkanı Av. Süleyman Caner, Zonguldak halkına çağrıda bulundu.

Hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Caner, yedi yıl sonra profesyonel ligde ilk maçı oynayacaklarını dile hatırlatarak, "Zonguldak Kömürspor bu sene profesyonel ligde mücadele edecek. Profesyonel ligde mücadele etmesiyle birlikte sıkıntılar daha çok artıyor. Ona göre giderlerimiz artıyor. Elimizde öyle büyük bir bütçe yok. Elimizdeki imkanlar doğrultusunda en iyisini yapmaya çalıştık. Güzel bir takım kurmaya çalıştık. İnanıyorum ki başarılı olacak bir takımdır. Hazırlıklarımız bitti. İki kamp dönemi geçirdik. İnşallah 7 Eylül’de ilk maçımız burada Batman Petrol Spor ile oynanacak. Stadın tamamen dolmasını bekliyoruz. Profesyonel ligde ilk maçımız olacak. O heyecanı herkesin duymasını istiyoruz. Takıma destek olunmasını istiyoruz” dedi.

“12. KUVVET TARAFTAR”

Taraftarla birlikte Zonguldak Kömürspor’un daha da başarılı olacağına dikkat çeken Başkan Süleyman Caner, “12. kuvvet de taraftardır. Geçen sezon da böyle olmuştur, bu sezon da böyle olacaktır. Taraftarımız yanımızda olduğu sürece Zonguldak Kömürspor bu sezon da başarılı olacaktır. Stat ile ilgili daha önce alınan bir rapor var. Kapalı tribünler için, depreme dayanıklılık açısından. Biz de oraya seyirci almayacağız. Basın ve şeref tribünü için karşı tarafa portatif bir tribün yapacağız. Benim görüşüm stadı tamamen yapmak. O da bir sene gibi bir zaman alıyor. Bir sene bekleyeceğiz, stat tamamen yıkılacak. Bu sezon takımımızın sahada oynamasını istiyoruz. Çünkü başka sahalarda oynarsak bu bize iyi gelmez. Sahamızda oynayalım, taraftarımız yanımızda olsun. Artık 3. lige çıktık. Bunun olumsuz örneklerini geçmişte yaşadık. Aynı durumla tekrar karşılaşmak istemiyorum. Sabredelim bu sezon maçlarımızı burada oynayalım. Bir sene içinde de ödenek işi hallolacak. Allah nasip ederse stat yıkılacak ve yeni bir stat yapılacak” şeklinde konuştu.

“ŞEHRİMİZ TAKIMA SAHİP ÇIKSIN”

Yeni sezonda herkesten destek beklediklerini dile getiren Başkan Süleyman Caner, “Yeni sezonda herkesten destek bekliyoruz. Hiç ayrım yapmıyorum. Simitçisinden en yüksekteki iş adamına, bürokratından, milletvekiline herkesten Zonguldak Kömürspor’a sahip çıkmalarını istiyorum. Çünkü kentin tanıtımını takım yapıyor. Geçen gün Somaspor maçı ile yaptığımız maç haber oldu. Ulusal basında da haber oldu. Kentin tanıtımı böyle yapılır. Bu işler böyle yapılır ama kimseyi ikna edemiyoruz. Herkesin yardımcı olmasını istiyoruz, şehrimiz takımına sahip çıksın. Artık işler modernleşiyor, her şey futbol. Dünya futbol üzerine oynuyor. Artık bireysel sporlarla da olmuyor. Her şey futbola endekslenmiş. İlin reklamı daha iyi olacaktır” diye konuştu.

CAHİT TERZİ’NİN BAŞARISI

Zonguldak Kömürspor’u Spor Toto 3. Lig’e çıkartan başarılı teknik adam Cahit Terzi’ye teşekkür eden Süleyman Caner, “Kendisi bir madenci, o bizi gururlandırdı. Maden ocaklarında çalışmış ve emekli olmuş bir ağabeyimiz. Aynı zamanda futbolla da ilgileniyordu. Antrenörlüğe başladı ve başarılarıyla bizi şampiyon yaptı. Başarılarıyla bizi gururlandırdı” ifadelerini kullandı.