Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, geçtiğimiz günlerde spor’da çıkan şiddet olaylarını engellemek için Belediye Nikah Salonu’nda toplantı yaptı. Spor’da çıkan şiddet olaylarının yatışmaması ve daha çok artması nedeniyle dün Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, Amatör Spor Kulüpleri binasında  spor’da şiddet konulu ikinci toplantıyı düzenlendi.

 Toplantıya Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, Çevik Kuvet Şube Müdürü Faruk Atay, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Gençlik Merkezi Müdürü Hakan Yüksel, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Şube Başkanı Nurettin Demir(TFFHGD), Klasman Gözlemci Erol Pesen ve ikinci amatör kulüp yöneticileri katıldı. Toplantı da son zamanlar da ulusal basına da yansıyan spor’da çıkan şiddet olaylarının önüne geçilmesi noktasında çözüm önerileri oluşturularak masaya yatırıldı. Toplantı sonrasında kulüp yöneticileri bundan sonra ki süreçte spor’un dostluğun ve kardeşlik çerçevesinde oluşacağının sözünü verdi.

“Amacımız spor’da şiddetin önüne geçmek”

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, topantının amacı spor’da şiddetin önüne geçmek olduğunu söyleyerek, “Bu toplantıdan 10 gün önce “Sporda Şiddet ”adı altında Zonguldak Belediye Nikâh Salonu’nda bir panel yaptık. Katılımda çoktu ama o toplantıdan sonra her ne hikmetse olaylar daha çok olmaya başladı. Bu toplantıda şimdi bir temsilcimiz bulundu. Bu toplantıda hem ikinci amatör kümenin başlangıç tarihi hem de spor’da birlik beraberlik içerisinde nasıl oluruz diye toplantı düzenledik. “

“Spor’da şiddetin önüne geçmek için elimizden geleni yapıyoruz”

Çevik Kuvvet Şube Müdürü Faruk Atay, “3 yıldır bu şehirdeyim. Bu şehrin sporu ne kadar sevdiğini daha çok biliyoruz. Zonguldakspor Süper Ligde şimdi adı birinci ligde yıllarca mücadele etmiştir. Zonguldak Amatör sporlarda da atletizm dallarında çok güzel sporcular yetiştirdi. Takım sayısının fazlalığı da spor’a olan sevgiyi gösteriyor. Birçok ilde tek amatör var. Bura ise Süper Amatör, birinci amatör ve ikinci amatör var. Zonguldak startlarında bir çok ilde bir amatör küme var.  Bu da çok hoş bir şey. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz’la hep istişare içerisinde spor’da şiddetin önüne geçmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bence maçlarda maç bitiminde çiçek verip tebrik etmeli. Bizler futbol oynanmasından yanayız ”dedi.

Emre Can BAYRAM