Bu yıl 5’incisi düzenlenecek Bölgesel Amatör Lig’de statü ve gruplar belli oldu. TFF İcra Kurulu Üyesi ve TASKK Başkanı Ali Düşmez  başkanlığında yapılan kura çekimi sonrasında Zonguldak’ı Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek Kdz. Ereğli Belediyespor ve Kilimli Belediyespor, 8’inci gruba düştü.

PLAY-OFF GERİ GELDİ

2015-2016 sezonunda grupların belli olmasının ardından statü de açıklandı.   81 ilden 157 takımın mücadele edeceği lig,  12 takımlı bir grup, 13 takımlı dokuz grup ve 14 takımlı iki grup olmak üzere toplam 12 gruptan oluşuyor. TFF yeni sezonda Play-Off sistemini faaliyete geçirdi.  Geride kalan sezonların aksine  bu sezon uygulanacak Play-Off sisteminde gruplarını birinci tamamlayan 12 takım Play-Off oynayacak. Play-Off müsabakaları sonunda 12 grup birincisinden 9’u Spor Toto 3.Lig’e yükselmeye hak kazanacaktır.  Play-Off’lar 2 kademeli olarak oynanacak. İlk kademede 12 takım birbirleriyle eşleşecek. Tarafsız bir sahada tek maç eleme usulü oynanacak 1’nci kademe maçlarının ardından 6 takım 3’üncü Lige çıkacak. 3’üncü Lige çıkacak son 3 takım ise, 2’nci kademe maçlarının ardından belli olacak. 2.kademe müsabakaları ise 1.kademede mağlup olan 6 grup birincisinin birbirleriyle eşleşerek tarafsız bir sahada tek maç eleme usulü müsabakalar oynamasıyla gerçekleştirilecektir. Bu maçlarda galip gelen 3 takım,  3’üncü Lig’e adlarını yazdıracak.

ALİ DÜŞMEZ BAŞARILAR DİLEDİ

TFF İcra Kurulu Üyesi ve TASKK Başkanı Ali Düşmez  yeni sezonda tüm takımlara başarılar dileyerek, “ Ben sezonun dostluk ve fair play anlayışı çerçevesinde, başarının elbette hedeflendiği ancak bu kavramların ön plana çıkarıldığı bir anlayışla oynanmasını umut ediyorum. Türkiye Futbol Federasyonu olarak hedefimiz amatör futbolun en kıymetli organizasyonun en üst düzeyde, profesyonel bir şekilde organize edilmesidir. Buna da tam olarak hazır olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum." Dedi.

TEMSİLCİLERİMİZİN RAKİPLERİ BELLİ OLDU

2015-2016 sezonuda 8’inci Grup’ta mücadele edecek Kilimli Belediyespor ve Kdz. Ereğli Belediyespor’un rakipleri belli oldu. Temsilcilerimiz 8’inci Grup’ta Sakarya’dan 3, Düzce’den 2, Bartın’dan 1, Bolu’dan 1, İstanbul’dan 5 takımla mücadele edecek.

İşte temsilcilerimizin rakipleri;

Sakarya: Karasuspor, Serdivanspor, Kocaalispor
Düzce: Akçakocaspor, Düzce Beyköyspor
Bartın: Bartınspor
Bolu : Yeniçağspor
İstanbul: Dikilitaş, Arnavutköy Belediye, Alemdağ, Tunaspor, 500 Evler, Vefa, Paşabahçe, Leventspor, B.Çekmece, Çengelköy, Sultangazi, İfaspor (12 Takımdan 5'i bu grupta yer alacak)

Eren ARSLANYILMAZ