TALİHSİZ BİR GOLLE PENDİK’E MAĞLUP OLDUK

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, deplasmanda 1-0 mağlup oldukları Pendikspor maçını değerlendirdi.

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, maçın orta da geçtiğini söyleyerek, son dakikalarda yedikleri talihsiz bir golle mağlup olduklarını söyledi. Caner ayrıca, hafta sonu konuk edecekleri Lider Gümüşhanespor’u taraftarın desteği ile yenmek istediklerini söyledi.

’’Pendik’e son dakika da yediğimiz golle mağlup olduk’’

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner,son dakikalarda yedikleri talihsiz bir golle mağlup olduklarını söyleyerek, ‘’Deplasmana puan ya da puanlar almak için gittik ama istediğimiz puanları alamadık. Tabi ki bildiğiniz gibi rakip takımı seyirci yasağı vardı bizim taraftarımızın gelmesi de uygun görülmedi. Seyircisiz maçlarda futbol anlamında bir zevk olmuyor. Taraftar olmayınca bu futbolcuya da yansıyor. Dolayısıyla maç orta da geçti. Kaçırdığımız pozisyonlar vardı. Onları değerlendirebilseydik çok farklı bir skorla şehrimize dönebilirdik. Maalesef değerlendiremedik. Maç 0-0 doğru giderken 90+4 yediğimiz talihsiz bir golle sahadan 1-0 mağlup ayrılmamıza neden oldu. Sonuca bakarsak belki de galibiyeti biz hak ediyorduk. 90+4’de maç bitti derken talihsiz bir gol yedik’’dedi. 

‘’Taraftarımızın desteği ile Gümüşhanespor’uyenmek istiyoruz’’

Taraftarın desteği ile kendi sahalarında Gümüşhanespor’u yenmek istediklerini ifade eden Caner, ‘’Önümüzde Gümüşhanespor maçı var. Gümüşhane puan itibariyle lider. İnşallah futbolcularımız o maça iyi motive olarak hazırlanacaklar. İyi motive olursalar kendi sahamızda seyircimizin önünde taraftarımızın desteği ile 3 puanla ayrılabiliriz. Ama her şeyden önce taraftarımızın sahayı doldurması gerekir. İnşallah taraftarımızın desteği ile sahamızdan 3 puanla ayrılacağız’’diye konuştu.

‘’Altyapılara gereken destek verilmeyince büyük takımlar alt liglere düşüyor’’

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, altyapılara  gereken desteğin verilmediğini söyleyerek, ‘’Büyük takımlar da gördüğünüz gibi alt liglere düşmeye başladı. Yapılan transferler ve menajer ücretleri çok yüksek rakamlar. Takımların  ekonomik bütçeleri olmayınca karşılayamaz hale geldiler. Altyapılara önem verirsek altyapılar çalışırsa futbolun  geleceği çok iyi olur. Maalesef altyapılara önem verilmiyor. Federasyonun vermiş olduğu kaynaklarda çok az. Herkesin altyapısına sahip çıkması gerek. Dışa bağımlı bir şekilde bu işler yürümez. Dışı bağımlı olursak her zaman borçlanırız. Bir futbolcuyu almaya kalktığınız zaman 300 500 milyar. Onun için biran önce bir çare bulunması gerek. Altyapılara da gereken desteğin verilmesi gerek’’şeklinde konuştu.

‘’Tesis anlamında cevap bekliyoruz’’

Tesis anlamında herhangi bir gelişmenin olmadığını ifade eden Başkan Caner, ‘’Şuanda tesis anlamında herhangi bir gelişme yok.  Bakanlığa gerekli yazıları yazdık. Cevabını bekliyoruz. İnşallah oradan alacağımız olumlu cevap ile gerekli prosedürleritamamlayacağız. Onları da yetiştirirsek gerekli çalışmalara başlarız’’dedi. 

Emre Can BAYRAM