Zonguldak Kömürspor’un Bugşasspor’dan kadrosuna kattığı 31 yaşında ki kanat oyuncusu Raşit Sevindir, dün kulüp binasında yapılan törenle 1,5 yıllığına resmi sözleşmeyi imzaladı.

 31 yaşında ki tecrübeli oyuncu Raşit Sevindir, büyük bir camiaya geldiğini söyleyerek, transferinde teknik direktör Şenol Demir ve Genel Kaptan Hakan Hülfikir’in büyük rol oynadığını vurguladı. Sevindir, kendinsinin hazır olduğunu ve forma verildiği takdirde ise elinden geleni yapacağını söyledi.

‘’Şenol Demir ve Hakan Hülfikir transferimde büyük rol oynadı’’

Zonguldak Kömürspor’un Bugşasspor’dan kadrosuna kattığı yeni transfer Raşit Sevindir, transferinde Demir’in ve Hülfikir’in büyük rol oynadığını söyleyerek,’’Transferimiz biraz sürpriz oldu. Kamp’ta bu belli oldu. Bugşasspor’la sözleşmem sezon sonu zaten bitiyordu. Devam edeceğim gibi gözüküyordu ama Şenol hocam ve Hakan ağabeyin çok istekli oluşu ve bana karşı tavrı açıkçası benim aklımı çeldi. Zonguldak Kömürspor’da çok büyük bir camia. Geçmişte Süper Ligde oynamış senelerce ve taraftar olan çok büyük bir camia. Taraftarı olan bir camia. Bu da beni heyecanlandırdı açıkçası. Buraya başarılı olmaya geldi. Elimden ne geliyorsa en iyisini vermeye geldim’’dedi.

‘’Göztepe ve Adana Demirspor gibi büyük kulüplerde top oynadım’’

Büyük kulüplerde forma giydiğini ifade eden Sevindir, ‘’Çok güzel takımlarda oynamak nasip oldu. Özellikle taraftarı olan üst düzey Adana Demirspor Göztepe gibi. Bir dönemde Çaykurizespor’da top oynadım. Burası da öyle. Burayı da eşdeğer gördüğüm için taraftarı ve geçmişinde Süper Lig var. Burası da onlara benzer bir kulüp olduğu için tercihimde en önemli sebeplerden bir tanesidir’’şeklinde konuştu.

‘’Bugşasspor’da futbolcuyu cezveden bir şey yok’’

Zonguldak Kömürspor’un yeni transferi Raşit Sevindir, Bugşasspor’da futbolcu için cezveden pek fazla bir şey olmadığını söyleyerek, ‘’Bugşasspor’da taraftara hasret bir takımız açıkçası. Orada bu kadar taraftar yok. Futbolcu için cezveden şeyler pek fazla yok. Buraya geldiğinde taraftarı görüyorsunuz o ambiyansı. Eskileri hatırlatıyor. Bana güzel şeyler hatırlattı. Burada oynamak keyif veriyor. Bence taraftarı da arkanıza aldığınız da daha da büyük keyif verecektir’’dedi.

‘’Genellikle on numara pozisyonunda oynuyorum’’

Genellikle on numara pozisyonunda oynadığını ifade eden Sevindir, ‘’Genellikle on numara pozisyonunda oynuyorum. Ben sürekli orada oynuyorum. Ama kanatlarda da çok oynadım. En az kanatta oynadığım 100 maçım vardır. O yüzden benim için sıkıntı yok. Hocamız nerede görev verirse en iyisini yapmaya çalışacağız her zaman. Kampı da geçerdim. Hiçbir sıkıntı yok. Hocamız görev verdiği takdirde oynayacağız. Altay da çok büyük bir camia. Orada da oynadım. Orayı da biliyorum. Güçlü bir rakip. Ama bizim için çok önemli iyi başlamak. İyi başlarsak sonu da iyi gelir diye düşünüyorum.’’

Emre Can BAYRAM