İlklerin adamı Cahit Terzi, Zonguldak Kömürspor’u şahlandırdı… Derbi galibiyetiyle grupta liderlik koltuğuna oturan Zonguldak Kömürspor, Bölgesel Amatör Lig tarihinde ilk 8 haftanın en iyi başlangıcını yaptı. 19 puanla zirveye kurulan kırmızı-lacivertliler, geride kalan 3 sezonun ilk 8 haftasına oranla en fazla puanı Cahit Terzi yönetiminde topladı.

 

****************

 

2013-2014 sezonuna 3’te 3 yaparak başlayan ve ardından 6 hafta sonunda 5 galibiyetle Zonguldak Kömürspor’da en fazla galibiyet alan teknik adam unvanını alan Cahit Terzi, bir ilki daha gerçekleştirdi. Kırmızı-lacivertli takımda yapılamayanı yapan Terzi, ilk 8 haftada aldığı galibiyetlerle en fazla puana ulaşarak liderliğe yükseldi.

 

Hafta sonu ‘Zonguldak Derbisi’nde Kozlu Belediyespor’u 2-0 yenerek Çatalca’nın puan kaybettiği haftada lider olan Zonguldak Kömürspor Bölgesel Amatör Lig’deki bugüne kadar en iyi başlangıcını yaptı. Kırmızı-lacivertlilerin deyimli çalıştırıcısı Cahit Terzi, geride kalan 3 sezonun ilk 8 haftasından daha fazla puan toplayarak kulüp tarihinde adını yazdırdı.

Kırmızı-lacivertli takım Bölgesel Amatör Ligde ki önceki sezonlarda ilk 8 haftaya hiç böyle bir başlangıç yapmamıştı.

Diğer sezonlarda toplanan puanlar

Bölgesel Amatör Ligin kurulduğu ilk sezon olan 2010-2011 sezonunda dönemin antrenörü Uğur Terzi yönetiminde ki kırmızı-lacivertli takım, 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgiyle 15 puanla 6’ncı sırada 8’inci haftayı kapattı.

2011-2012 sezonunda Telat Özden’le başlayan ve Selahattin Turan’la 8’inci haftaya giren Zonguldak Kömürspor, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 14 puan toplayabildiler.Zonguldak Kömürspor, Kasım Gündüz ile başlayan ve Raşit Çalık ile devam eden 2012-2013 sezonun ilk 8 haftasında 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 16 puanla 8 haftayı tamamladı.

Terzi farkı

Sezon başında takımı devralan Cahit Terzi, ilk 8 hafta sonunda fark yaratan isim teknik adam oldu. İlk 3 sezonda diğer teknik adamların yapamadığını yapan Cahit Terzi, 8 hafta 19 puan topladı. 6 galibiyet 1 beraberlik ve 1 yenilgisi bulunan Cahit Terzi yönetiminde ki Zonguldak Kömürspor, 8’inci haftayı lider kapattı.

 

Kırmızı-lacivertliler üstünlüğü ele geçirdi

 

Hafta sonu 5’inci kez karşılaşan Zonguldak Kömürspor ile Kozlu Belediyespor derbi maçında, kırmızı-lacivertli takım 2-0’lık galibiyetle öne geçti. Geçtiğimiz sezonlarda daha önce 4 kez karşılaşan iki takım arasında ki maçlarda galibiyetlerde ve beraberlikte yaşana eşitlik de bozulmuş oldu. söz konusu bu maçlarda taraflar mücadeleden 1’er kez galibiyet ve 1’er kez de beraberlik almıştı. Bölgesel Amatör Lig’de ki ilk randevuda Kozlu Belediyespor 4-1 galip gelirken ikinci maçta 2-2’lik eşitlik söz konusuydu. 2012-2013sezonunda ise ilk maç 0-0 berabere sonuçlanırken, rövanş karşılaşmasını Zonguldak Kömürspor 4-1 kazanmıştı.

 

 

‘AYAĞIMIZ YERE BASMALI’

 

“Lig henüz bitmedi. Daha önümüzde oynayacağımız maçlar var. Bu durumla daha önce de karşılaştık. Ve bu nedenle yere sağlam basmalıyız”

 

*********

 

Zonguldak Kömürspor’un deneyimli çalıştırıcısı Cahit Terzi, derbi maçta Kozlu Belediyespor’u 2-0 yenerek liderliğe yükselmelerini işte böyle değerlendirdi. Daha öncede lider olduklarını ve akabinde Kestel Belediyespor’a yenilerek liderlikten olduklarını hatırlatan kırmızı-lacivertlilerin hocası rehavet uyarı yaptı.

Derbi galibiyetiyle 19 puanla zirveye adını yazdıran Zonguldak Kömürspor’da deneyimli çalıştırıcı Cahit Terzi, “Zor bir karşılaşmada kazanmamız ve 3 puanın yanı sıra gelen liderlik, mutluluğumu 2 kat arttırdı. Şunu söylemem gerekir; lig henüz bitmedi. Daha önümüzde maçlar. Şimdilik ilk yarıyı lider kapatmayı kendimize hedef koyduk. 3’üncü hafta da liderlik sevinci yaşamıştık. Anacak oturduğumuz liderlik koltuğunu 1 hafta sonra kaybettik. Bu da demek oluyor ki, rehavete kapılmadan ayağımızı yere sağlam basmamız gerek” dedi.

 

Yıkım ekibi konuştu

 

Hüseyin Tunç ile Eren Üntürk… Zonguldak Kömürspor’da derbi galibiyetinin baş mimarları. Son haftalarda yakaladıkları çıkışla kırmızı-lacivertli takıma önemli puanlar kazandıran iki kafadar, galibiyetten dolayı mutluluklarını dile getirdi. Tunç ve Üntürk, takımları adına böylesine kritik bir maçta gol atarak kazanmalarının çok önemli olduğunu söyleyerek, “Zor bir maç bizi bekliyordu. Nitekim öyle de oldu. Kazandık ve çok mutluyuz. Bu galibiyete bizim daha çok ihtiyacımız vardı. Koskoca kent bizden şampiyonluk bekliyor. Bizde bu doğrultuda ilerliyor ve camianın hasretine son vermek için uğraşıyoruz. Umarım bu sene o sene olur” ifadelerini kullandılar.