Zonguldak’ta kampa giren Masa Tenisi Minik-Yıldız Bayan Takımı’na seçilen ve doğuştan sağ eli bulunmayan 13 yaşındaki Merve Cansu Demir, azmiyle dikkat çekiyor.

Doğuştan sağ eli bulunmayan ve doktorların tavsiyesi ile masa tenisi sporuna başlayan 13 yaşındaki Merve Cansu Demir, Milli Takım’a kadar yükselerek büyür bir başarıya imza attı. Zonguldak’ta düzenlenen kampa katılan Merve Cansu Demir, 2016’da Brezilya’nın Rio kentinde yapılacak Yaz Olimpiyatları’na hazırlanıyor. Masa Tenisi Bedensel Engelliler Milli Takımı’na seçilen Demir, geçtiğimiz yıl İtalya’da ferdi kategoride bronz madalya kazandı. Minikler Türkiye üçüncülüğü, bedensel engelliler Türkiye birinciliği dereceleri bulunan Demir, 2 yıl önce de Masa Tenisi Milli Takımı’na seçildi.

Hedefinin olimpiyatlarda Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu ifade eden Demir, “Engelim bana engel olmuyor. Tek elim ile çok rahat oynayabiliyorum. Bunları spor ile aştım. Ailem ve hocalarım sürekli bana destek oluyorlar. Hedefim ay-yıldızlı bayrak ile çok çok büyük başarılar elde etmek” dedi.