2013 yazının spor oyunlarında en önemli organizasyonlarından biri olan Deafolimpik Oyunları (Dünya İşitme Engelliler Oyunları) 26 Temmuz-4 Ağustos tarihlerinde Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenecek. Zonguldak, bu önemli organizasyonda judo milli takımına sporcu kazandırmaya çok yakın. Osman Tenk, Judo milli takımı ile Deafolimpik Oyunları’nda mücadele etmesi kuvvetle ihtimal olarak gözüküyor.

İşitme engelli oyuncu, ay-yıldızlı formayı giyecek olmasından dolayı oldukça heyecanlı. Heyecanı gözlerinden okunan sporcu, Zonguldak’ı ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda çalışan judocuya Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü aynı zamanda eski milli judocu Uğur Akdeniz desteğe hazır olduğunu söyledi.

Akdeniz, Osman Tenk’in ay-yıldızlı formayla hem Zonguldak’ın hem de Türkiye’nin adını duyuracağını söyledi. Tenk’in başarılı bir judocu olduğunu söyleyen Akdeniz, “Osman Tenk’in Bulgaristan’da derece çıkaracağına eminim. Bunun için bizde ne gerekiyorsa yapacağız. Her türlü desteği vereceğiz. Osman’ın antrenörleri Metin Aydoğan ve Metin Sönmez’e teşekkür etmek gerekir” dedi.

Eren ARSLANYILMAZ