Zonguldak, dün önemli bir sınava ev sahipliği yaptı. Merkez Hakem Kurulu tarafından düzenlenen ve 11’inci Bölge‘den 28 hakem ve 1 gözlemci, MHK Üyesi Zihni Aksoy’un başkanlık yaptığı Ulusal Klasmana Terfi sınavında ter döktü.

 

 

 

***************

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)  Merkez Hakem Kurulu (MHK)  2013-2014 futbol sezonu "Hakem ve Gözlemci Klasmanlarını Belirleme Yöntemi ve Sınav Takvimi" kapsamında Zonguldak’ın ev sahipliğinde Ulusal Klasmana Terfi Sınavı düzenledi. Dün, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) İktisadı ver İdari Bilimler Fakültesi’nde yapılan kursa,  Zonguldak’ın içinde bulunduğu 11’inci Bölgeden Karabük, Bartın, Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli’nden 28 hakem ve 1 gözlemci katıldı.

 

İHK BAŞKANLARI HAKEMLERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

Merkez Hakem Kurulu Üyesi Zihni Aksoy’un başkanlık yaptığı 11’inci Bölge Hakem ve Gözlemcileri'nin Bölgesel Hakem ve gözlemciliğinden klasman hakem ve gözlemciliğine yükselmeleri için sınavlara; 11’inci Bölge Kurul Üyeleri Kerim Akdülger ile Erol Pesen katıldı. Ayrıca 11’inci Bölge İl Hakem Kurulu (İHK) Başkanları kurtsa aday hakemlerini yalnız bırakmadı.  Düzce İHK Başkanı Kerim Görül, Bolu İHK Başkanı Ayhan Şentürk, Sakarya İHK Başkanı Mehmet Alemdar, Kocaeli İHK Başkanı Yusuf Say ve Zonguldak İHK Başkanı Metin Cevahir hakemlerin heyecanına ortak oldular.

ZONGULDAK’TAN 6 HAKEM VE 1 GÖZLEMCİ TER DÖKTÜ

10’u Bölgesel Hakem, 14’ü Bölgesel Yardımcı Hakem, 4’ü Bayan Bölgesel ve 1’i Bölgesel Gözlemcinin katıldığı kursta adaylar, görsel sınav ve mülakatlardan geçti.

Dün başlayan ve 1 gün süren kursta Zonguldak’tan Ulusal Hakemliğe aday Serkan Keleş ile Ceyhun Kömürcü, Ulusal Yardımcı Hakemliğe aday Ümit Kaya, Emir Kılıçarslan, Taygun Tasalı ile Serkan Ayan, Ulusal Gözlemciliğe aday İlkay Güner yer aldı. Temmuz aynın ilk haftasında açıklanacak sınav sonuçlarının ardından Zonguldak’ta 4 olan Ulusal Hakem sayısının yükselmesi kuvvetle ihtimal olarak gözüküyor.

Eren ARSLANYILMAZ

 

 

***Zonguldak bölgesi hakemleri,  4 olan Ulusal Hakem sayısını yukarı çekmek adına sınavda ter döktü

 

***11’inci Bölge İKH Başkanları hakemlerini sınavda yalnız bırakmadı

 

***Bayan hakemler ulusal hakemlik için Zonguldak’a iddialı geldi