Veteran yüzücülerden destek çağrısı

Kısa bir süre önce yüzme sporuna başlayarak   ulusal ve uluslar arası yarışlarda boy gösteren 55 yaşındaki  İsmail Filizdal  ve 53 yaşındaki  İhsan Pınar amaçlarının gençlere örnek olduğunu söyleyerek,  destek görmeleri halinde, Zonguldak’ı daha iyi temsil edeceklerini söyledi.

***********************

Ocak ayında yüzme sporuna başlayan 55 yaşındaki  İsmail Filizdal  ve 53 yaşındaki  İhsan Pınar  Ulusal ve Uluslar arası yüzme yarışlarında ilimizi en iyi şekilde temsil ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından 13 Ağustos tarihinde düzenlen yarışlarda 55-59 yaş kategorisinde İsmail Filizdal birinci olurken, İhsan Pınar ise 50-54 yaş kategorisinde üçüncü oldu. Bartın’ın Amasra İlçesinde 6 Ağustos tarihinde düzenlenen Uluslar arası Açık Yüzme Maratonunda  İsmail Filizdal birinci ve İhsan Pınar beşinci olarak önemli başarılara imza attılar. Veteran yüzücü İhsan Pınar ayrıca İstanbul Boğazı’nda 49 Ülkeden 2400 kişinin katıldığı kıtalar arası yüzme yarışlarında 35’inci oldu.

“AMACIMIZ GENÇLERE ÖRNEK OLMAK”

Veteran yüzücüler  İsmail Filizdal ve İhsan Pınar, 8 ay gibi kısa bir süre içerisinde önemli başarılara imza attıklarını söyleyerek,” Ocak ayında yüzme sporuna başladık. Önemli başarılara imza attık. En son Kocalin’de yapılan veteran yarışlarında  birincilik ve üçüncülük alarak ilimizi  en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadık. Amacımız gençlere örnek olmak. Bizler bu yaşımız da spor yapıyorsak gençlerinde örnek alıp kötü alışkanlıklar kullanmak yerine spora yönlenmelerini istiyoruz. Hedefimiz inşallah daha çok çalışarak uluslar arası turnuvalarda daha çok birincilikler elde etmek .

“SIKINTILAR YAŞIYORUZ”

Uluslar arası turnuvalara giderken bazı sıkıntılar çekiyoruz. Bu yarışlara katılabilmek için cebimizden paralar harcayarak yüzme havuzlarında çalışmalar yapıyoruz. O yüzden bu konuda ilimizi en iyi şekilde temsil etmek için Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer’den ve Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz’dan tesis konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu konu da bize yardımcı oldukları takdirde ise iyi dereceler alarak şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz . Bizlere bu turnuvalara hazırlanmamızda destek veren ODTÜ Su Topu Kordinatörü ve Yüzme antrenörü İlhami Demir’e teşekkür ederiz” dedi.

Emre Can BAYRAM

 

***Vetaran yüzücüler tesis konusunda sıkıntılar çektiklerini ve bu konuda yardım istediklerini vurguladı.