TESİS SORUNU

  

Geçtiğimiz sezon stat ve tribün sıkıntılarıyla boğuşan Zonguldak Kömürspor, yeni bir sorunla daha yüz yüze… Kırmızı-lacivertli takım,   futbolcuların kalacakları yer ve idman yapacakları sahayla ilgili yer arama telaşına girdi. Başkan Süleyman Caner, bu konu ile ilgili çalışmalara başladı.

 

******************

 

Zonguldak Kömürspor’da gündem tesis… Mücadele edecekleri 2’nci Lig’de hedefler doğrultusunda hareket etmeyi planlayan kırmızı-lacivertli yönetim,  tesis konusunu bir an evvel çözüme kavuşturmayı amaçlıyor.

Geçtiğimiz sezonlarda stat ve tribün sıkıntılarıyla boğuşan bir de bunlara ekonomik sorunlarında eklenmesiyle yılardır yıpranan Zonguldak Kömürspor,  her şeye rağmen başarılar zincirine bir halka daha ekledi. Bölgesel Amatör Lig ve 3’üncü Lig şampiyonluklarıyla 3 sene de 2’nci Lige yükselen kırmızı-lacivertli takım, yeni bir sorunla daha karşı karşıya…   Belki de yıllardır Zonguldak’ın sorunu olan tesis  sıkıntısı, bu sezon gündeme geldi. Kırmızı-lacivertli takımın 2’nci Lige çımasıyla gün yüzüne çıkan bu sorunlar ile ilgili başkan Süleyman Caner, kolları sıvadı.  Yoğun bir mesaiye başlayan  Başkan Caner,  öncelikle futbolcuların kalacakları yeri güzelleştirmek ve genişletmek için yetkili firma ile kulüp binasında inceleme yaptı.

Yıllardır kırmızı-lacivertli takımın kullandığı Kulüp Binası’nın çok eski ve yıpranmış olması nedeniyle Fener’de bulunan Kulüp Binası tesislerinin çok eski olması ve ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyleKulüb Başkanı Süleyman Caner, binanın çevresine prefabrik konutlar yapmak için girişimlere başladı. Başkan Caner, konutları yapacak firma yetkilisiyle birlikte dün Kulüp Binası çevresine incelemelerde bulundu ve projeleri aktardı.

“YENİ SEZONA YETİŞTİRME GAYRETİNDEYİZ”

Kulüp Başkanı Süleyman Caner, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Futbolcularımızın daha hijyenik, daha güzel bir yerde kalabilmesi için bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Üzülmez’de alternatif olarak bir yer baktık. Aynı zamanda antrenman sahası olarak da bir yer bulmaya çalışıyoruz. Ama önceliğimiz futbolcuların kalacak yerinin olması. Şimdi tesislerimizin yan taraflarına bakıyoruz. Eğer sığdırabilirsek oraya da bir prefabrik yer yapmayı düşünüyoruz. Ama bunların tabiki yeni sezona yetişmesi gerek. Tüm gayretimiz o yönde. Mevcut tesislere eklenti yapacağız. Hem tesisi kullanacağız hem de yanda yeni yeri kullanacağız. Geçici olmayacak. Prefabriklerin en az 15-20 sene ömrü oluyor. Prefabrik 30 kişilik olacak. Bunun dışında birde antrenman sahasına bakıyoruz. Üzülmez’de ya da Baştarla’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait bir yer var. Orayla ilgileniyoruz. Bize çim saha gerekli. Zonguldak olarak sporda çok geri kaldık. Çim saha arıyoruz. İnşallah bunu da hallederiz”