Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF)  14’üncü Olağan Genel Kurulu’na kısa bir süre kala başkan adayları boy göstermeye başladı. 9 Haziran 2013 tarihinde yapılacak ASKF seçimlerinde Münir Uzunduruğan yaptığı basın açıklamasıyla adaylığını resmen açıkladı. 2004-2007 yılları arasında başkanlık yaptığı ASKF’ye yeniden adaylığını açıklayan Uzunduruğan,  mevcut yönetimi topa tuttu.

 

 

***********

 

Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda (ASKF) yapılacak 14’üncü Olağan Genel Kurul öncesi başkan adayları boy gösterdi. 9 Haziran 2013 günü yapılacak ASKF başkanlık seçimlerinde eski başkanlardan Münir Uzunduruğan ve ekibi adaylığını resmen açıkladı.

Uzundurugan ve ekibinde yer alan Çaydamarspor Kulübü Başkanı Osman Aydın, Merkezspor Kulübü Başkanı Abdulkerim Yılmaz, Yeşiltepespor Kulübü Yöneticisi Sebahattin Karakaağaçlı, Karaelmasspor Kulübü Yöneticisi Kemal Harmankaya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu seçimleri öncesi hem resmi olarak adaylığını açıklarken hem de basın toplantısı yaparak mevcut yönetimi topa tuttu.

“KAPANACAK KULÜP SAYISININ ARTACAĞINDAN ENDİŞELİYİZ”

Başkan Münir Uzundurugan düzenlediği basın açıklamasında şu görüşmeler yer verdi,

“Son 6 yıla baktığımızda kapanan Kulüplerin sayısı 9, bu sene 2012-2013 sezonunda çeşitli nedenlerden dolayı 8 külümüz de liglere katılmamaktadır.

Ayrıca bu süreçte kulüplerimizin sorunlarının giderilmemesi halinde bu sayının daha da artacağı endişesi taşımaktayız. Ancak bu kulüplerimizin kapanmaması için Sendikamız olan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun hiçbir destekleme ve girişimde yardımcı olmamıştır”

“IŞIKLANDIRMAYA HIZ VERECEĞİZ”

“Bir diğer konu ise şuan ki Yönetim Kurulu, Sicil Lisans Şefliğini Zonguldak’a aldığını söylüyor. İşin aslı şudur ki, sicil lisans şefliği adı altında otomasyon sistemine geçilmiştir. Bu sistem Düzce dahil 32 ile verilmiştir. Sicil Lisans Şefliğini Zonguldak’a verildiyse eğer neden her türlü ücretli aktarmalar, evraklar vb. işler Ankara’ya gönderiliyor. Mevcut sahaların suni çim yapılması konusunda %95’ini kendilerinin yaptıklarını söylüyorlar. Soruyorum şimdi buradan mademki o kadar yaptırım güçleri vardı, Fener Sahası’nın üst bölümündeki küçük sahayı suni çim yaptıramadılar.  Ayrıca sahaların ışıklandırılması konusunda ne gibi çalışmaları var merak ediyoruz. Bizler seçim bildirgemizde belirttiğimiz gibi tüm sahaların ışıklandırılması konusuna hız vereceğiz” dedi.

Öte yandan Uzunduruğan geçtiğimiz aylarda, Zonguldak’a spor bakan yardımcısının geldiğini ancak ASKF Başkanı’nın ortaklıklarda olmadığını da sözlerine ekledi.

Eren ARSLANYILMAZ