Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor’un yaz futbol okulu Kozlu Şehir Stadyumunda çalışmalarına devam ediyor. Antrenörler, Abdül Kadir Kalyoncu, Turgay Yavuz, Burhan Arık, Tayfun Kayık, Bülent Şen, Metin Dervişoğlu ve Tolga Kalyoncu yönetiminde 70’e yakın minik sporcu Kozlu şehir stadyumunda futbolun temel eğitimlerini alarak, hem spor yapıyor hem de profesyonel bir sporcu olma yolunda ilerliyor. Nisan ayında açılan Trabzonspor yaz futbol okulu 31 Ağustos tarihinde sona erecek. Spor Toto Süper Lig ekibi Trabzonspor yaz futbol okulunda yetenekli olan çocuklar Zonguldak’ın önemli alt yapı takımlarından Kozlu Taşkömürüspor’a lisanslı sporcu olarak kazandırılacak.

“Futbolun temel eğitimlerini veriyoruz”

Trabzonspor Yaz Futbol Okulu antrenörü Turgay Yavuz, çocuklara futbolun temel eğitimlerini verdiklerini söyleyerek, “Trabzonspor Yaz Futbol Okulu olarak çalıştırdığımız şuan 60 70 sporcumuz bulunuyor. Tatilde olan çocuklarımızda var. Haftanın üç günü çocuklarımıza futbolun temel eğitimlerini veriyoruz.  Çocuklarımız burada neşeli bir şekilde hem spor yapıyorlar hem de iyi bir sporcu olma yolunda ilerliyorlar. Eğitimlerimiz okullar açılana kadar devam edecek Kurslarımız Nisan ayında başladı ve 31 Ağustos tarihinde bitirmeyi hedefliyoruz. Okullar açılınca da hafta sonları da eğitimlerimizi devam etmeyi planlıyoruz.”

“Hedefimiz yetenekli çocukları profesyonel kulüplere kazandırmak”

Hedeflerinin yetenekli çocukları profesyonel kulüplere kazandırmak olduğunu ifade eden Turgay Yavuz, “Hedefimiz buradan iyi sporcular yetiştirerek profesyonel kulüplere kazandırmayı hedefliyoruz. Zonguldak’ta da gerçekten de büyük bir futbol  potansiyel var. Bizler burada çocuklarımızı bir aile oluyoruz. Saygıyı, sevgiyi, dürüstlüğü ve ahlaklı bir sporcu olmaları için uğraşıyoruz. İnanıyorum ki birkaç sene sonra buradan iyi sporcular çıkacak ”dedi.

Yaz futbol okulunda büyük yetenekler var”

Trabzonspor yaz futbol okulu antrenörü Turgay Yavuz, yaz futbol okulunda eğitim gören yetenekli çocukların olduğunu söyleyerek, “, Bizler ayrıca Kozlutaş Kömürüspor Kulübünün antrenörleriyiz. 7 sene de 17 lig şampiyonluğu elde ettik. Buradan çıkan çocukların yarısından fazlasında gerçekten büyük yetenek var. Bunları lisanslı olarak Kozlu Taş Kömürüspor’a kazandıracağız. Oradan da bu sene Alanyaspor’a verdiğimiz Akın Doğru gibi, Karabükspor’a verdiğimiz Olcay Toplu gibi profesyonel takımlara gitmeleri için elimizden geleni yapacağız. Antrenörlerimiz,  Abdül Kadir Kalyoncu, Turgay Yavuz, Burhan Arık, Tayfun Kayık, Bülent Şen, Metin Dervişoğlu ve Tolga Kalyoncu yönetiminde çalışmalarımıza devam ediyoruz ”şeklinde konuştu.

Emre Can BAYRAM