Akay Turhan ile Fuat Velioğlu arasındaki söz düellosu sürüyor. Akay Turhan’ın Asmaspor’dan istifa etmesi ile başlayan tartışmada Kulüp Başkanı Fuat Velioğlu ‘bizim zaten öyle bir yönetim kurulu üyemiz yoktu’ demesi üzerine bunu kabullenemeyen Akay Turhan basın açıklaması yaptı.

Yaptı açıklamada Asmaspor Kulübü Başkanı Fuat Velioğlu, bir ağabey gibi çok sevdiğini belirten Akay Turhan şunları söyledi:

“Önce şunu ifade etmek isterim ki Asmaspor Yönetim Kurulu 7 kişiden oluşuyor.

Açıklamada yönetim kurulu olarak işaret edilen isimler arasında ben ve Mustafa Avcı yoktur. Buradan da anlaşılıyor ki açıklamayı kaleme alan kişi ya da kişiler bunu bilmiyor.

Fuat Velioğlu'nun Belediyenin 12 katlı iş merkezindeki ofisinde bulunan Yönetim Kurulu Karar Defterine bakıldığında bu iki ismi de göreceksiniz.

Ben gazetecilere ''İşlerimin yoğunluğu nedeni ile istifa ettim'' dedim. Hiç bir yorumda da bulunmadım” dedi.

“AÇIKLAMALARI FUAT VELİOĞLU’NUN İSTEKLERİ ÜZERİNE YAPTIM”

Asmaspor’da yapılan her açıklamada Fuat Velioğlu’nun haberi olduğunu belirten Turhan,

“Ereğlispor'un Çaycuma maçında şike girişimleri olduğunu, o hafta Asmaspor'un Işıkspor'la maçında benzer girişimlerde bulunulduğunu bana söyleyen ve açıklama yaptıran sen değil miydin Sayın Fuat Velioğlu... Kulübü bağlayan diğer açıklamaları da senin bilgin ve isteğin üzerine yapmadım mı?

Ben o açıklamaları yaparken, niye çıkıp da ''Bu açıklamalar bizi bağlamaz, bizimle ilgisi yok'' demedin.'' Akay Turhan, yönetim kurulunun ne üyesi ne de basın sözcüsü değil.'' demedin.

Şimdi ne oldu da ben, hem densiz hem de haddini bilmez açıklamalar yapmış oluyorum. Sporda ahlaktan bahsediyorlar. Spordaki ahlaksızlığa karşı her zaman dik duran birine bunu söyleyebilmek için sizlerde en az benim kadar dik durmanız lazım.

Bir Rumen atasözü şöyle der: ''Köpekler istiyor diye Atlar ölmez''” ifadesini kullandı.

 

Asmaspor Kulüp Başkanı Fuat Velioğlu ne demişti? Velioğlu’nun Akay Turhan ile ilgili basın açıklaması:

“Geçtiğimiz sene Ağustos ayından itibaren Süper Amatör Lig’de mücadele veren Asmaspor başkanlığını yapmaktayım. Oldukça başarılı bir sezon yaşayarak şampiyon olduk.Ancak BAL’a çıkabilmek için Kozluspor ile yapmak zorunda olduğumuz Baraj maçını kaybettik.Biz hiçbir zaman hedefimizden,  amacımızdan uzaklaşmadık, vazgeçmedik böyle de bir niyetimiz yok. Ancak geçtiğimiz günlerde kulübümüzde sadece üye olarak vasfı bulunan Akay Turhan’ın kendisini basın sözcüsü gibi göstererek spor camiasını yanıltan yalan yanlış
beyanlar, haddini bilmez, densiz açıklamaları bizleri üzmüştür
Bizim Asmaspor olarak yönetimimiz bellidir. Süleyman Beşir, Metin Soydaş, Yusuf Günaydın, Ayhan Sezgin’den oluşan yönetim kadromuzda Akay Turhan’a resmi bir görev verilmemiştir. Kendisiyle arkadaşlık ilişkilerimiz dışında bir bağımız yoktur. Zaman zaman bizlerle misafir olarak maçları izlemiştir. Zonguldak spor camiasına, spora önem veren, destekleyen ve her zaman yanında olan bizler önümüzdeki sezon da belirlediğimiz hedefe yürüyeceğiz. Kulüp içinde ne yaprak dökümü ne de kan uyuşmazlığı vardır. ‘Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış.’ Belli ki Akay Turhan da kendi gördüğü rüyaya kendi de inanmış. Böyle kişiler spor camiasına zarar vermekten, köstek olmaktan başka bir işe yaramıyorlar.Birlik ve bütünlüğümüzü böyle saçma sapan açıklamalar bozamaz, bozulmasına da bizzat kendim izin vermem. Cümlelerimi Ulu Önder Atatürk’ün hafızalarımıza kazınmış olan bir sözüyle bitirmek istiyorum. ‘Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklı olanının severim.’ Tüm spor camiasına sevgi ve saygılarımı sunarım.”