9-10 Ocak tarihlerin de İstanbul Ataköy atletizm salonunda yapılan olimpik deneme yarışmalarında 2 yıl sonra piste çıkan Zonguldaklı Melike Malkoç 60 metreyi 7.46 saniyede koşarak en iyi derecesini yaptı. Bu dereceyle Türkiye atletizm tarihinde 7.50’nin altına inebilen 7 kadından biri oldu. 
Molkoç, bu yarışta 7.45 olan 23 yaş altı Türkiye rekorunu 1 saliseyle kaçırdı.
Ayrıca 7.40 olan Avrupa atletizm salon şampiyonasına da 6 saliselik bir fark kaldı.
Melike Malkoç’un antrenörü Zonguldaklı Utku Duman gurur duyduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Sezonun ilk yarısında bu dereceyi görmek ve Türkiye Atletizm tarihindeki sayılı sporculardan biri olarak tarihe geçmek bizim için gurur verici 60 metre engelde yarışan diğer sporcum Doğukan Kılcıoğlu da ilk kez yarıştığı büyükler kategorisinde 60metre engelli parkuru 8.35 saniyede koşarak 3. oldu büyük engele adaptasyon sağlandıktan sonra Doğukan’ın da daha iyi dereceler yapacağına inanıyorum
22 Şubat’a kadar yapılacak olan olimpik deneme yarışmaları ve Türkiye büyükler şampiyonasında Avrupa barajını ve Türkiye U23 yaş rekorunu kırmayı hedefliyoruz. 
2 yıllık yaşadığı sakatlık sürecinde her zaman bize inanıp desteklerini kesmeyen Fenerbahçe Spor Kulübü’ne ve her zaman yanımızda olan Spor İl Müdürümüz Hakan Yüksele teşekkür ederiz."