Gençlik ve Spor Bakanlığının faaliyet programında yer alan okullar arası Küçük Erkekler Futbol Türkiye Şampiyonası finalleri açılış seremonisin ardından Zonguldak’ın ev sahipliği ile Fener sahasında start aldı.  

Zonguldak’ın ev sahipliği ile Fener sahasında başlayan okullar arası Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonası ilk gün heyecanında bir birinden heyecanlı ve nefes kesen mücadelelere sahne oldu. 5 sürecek olan mücadelelerin ardından Türkiye’nin en iyisi belli olacak. Açılış seremonisine, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Spor Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz, Ulusal Gözlemci Erol Pesen, İl Hakem Kurulu Başkanı İlkay Güner katıldı. Açılış konuşmasında konuşan Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz,” Şampiyonaya katılan bütün okullarımız şehrimize hoş geldiniz. Ümit ediyorum ki burada hoşça vakit geçireceksiniz. 5 gün sürecek olan müsabakalarda maçların fair play çevresinde centilmence maçların geçmesini diliyorum. Bütün okullarımıza başarılar diliyorum” dedi. 

Açılış maçında Van Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu ile Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu karşı karşıya geldi. Nefes kesen maçın ardından Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu, Van Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulunu 2-0 yenerek ilk galibiyetini aldı.

Zonguldak’ın ev sahipliği ile başlayan şampiyonun da A grubunda, Van Ali Cevdet Bey Ortaokulu, İzmir Meşkure Şamlı Ortaokulu, Adana Takent Ortaokulu, Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu, B grubunda ise İzmir Karabağlar Fevzi Çakmak Ortaokulu, Bursa Şehit Piyade Er Rahim Keskin Ortaokulu, Eskişehir Melahat Ünügür Ortaokulu, Samsun Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu olmak üzere 8 takım şampiyon olmak için ter dökecek. 

Emre Can BAYRAM