Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Okul Sporları Faaliyet programında yer alan Okullar arası Küçük Erkekler Futbol Türkiye Şampiyonası sona erdi. Zonguldak’ın ev sahipliği Fener sahasında oynanan nefes kesen maçlar sonunda iki takım finale yükseldi. Final maçında İzmir Fevzi Çakmak Ortaokulu ile Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu Cumartesi günü Fener sahasında karşı karşıya geldi.  Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun ortaya koyan Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu, İzmir Fevzi Çakmak Ortaokulunu 2-0 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokuluna galibiyeti getiren goller, Yusuf ve Tuğra kaydetti. Şampiyon Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu şampiyonluğu doyasıya eğlenerek kutladı. Diğer taraftan ikinci olan İzmir Fevzi Çakmak Ortaokulu ise maçın ardından göz yaşlarını tutamadı.

Şampiyon kupasın aldı

Maçların ardından kupa ve madalya töreni düzenlendi. Şampiyon Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokuluna şampiyonluk kupasını Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Nuri Kılıç verdi. İkinci olan İzmir Karabağlar Fevzi Çakmak Ortaokuluna kupa ve madalyalarını Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz ve Zonguldaklı teknik adam Volkan Yayın takdim etti.  Üçüncü olan İzmir Neşkure Şanlı Ortaokuluna madalyalarını Gençlik Spor Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz takdim etti. Dördüncü olan Eskişehir Melahat Ünügör Ortaokuluna Ortaokuluna, Okul Sporları Erhan Şeref verdi.

Performansları en yüksek olan oyuncular

1-Eskişehir Melahat Ünügör Ortaokulu  sporcusu Melih Sağlam’a performansı en yüksek oyuncu plaketini  Okul Sporları İ Temsilcisi Erhan Şeref takdim etti. 

2- İzmir Meşkure Şamlı Ortaokulu sporcusu Enes Yetkine, plaketini Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç takdim etti.

3-Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokuluna plaketini Okul Sporları tertip komitesi üyesi Turan Altındaş verdi.

4-İzmir Karabağlar Fevzi Çakmak Ortaokulu sporcusu,Doğukan Tuzcuya, plaketini Daire Başkanlığı Sportif Eğitim Uzmanı, Murat Yılmaz verdi.

Yayın, duygulandı

TFF 1.Lig ekiplerinden Altınroduspor’un pilot takımı olan İzmir Fevzi Çakmak Ortaokulu, şampiyona da ikinci oldu. Maçın ardından Zonguldaklı eski Altınoduspor’un oyuncusu Volkan Yayın, Altınorduspor’un U-12 altyapı hocası Sami Uğur’la bir araya geldi. Altınorduspor’un altyapı hocası Sami Uğur, Zonguldaklı teknik adam Volkan Yayın’a çiçek takdim etti.

Emre Can BAYRAM