Ulupınar: "Stadyum için elimizden gelen tüm mücadeleyi veriyoruz"

Zonguldak Kömürspor’un Tuzlaspor maçı öncesi gerçekleştirdiği moral kahvaltısına katılan Zonguldak AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak’a yapılacak stadyum ve Zonguldak’ın sıkıntaların hakkında açıklamalarda bulundu.

Zonguldak halkına hak ettiği stadyumun yapılması için ellerinden gelen tüm mücadeleyi verdiklerini ifade eden Ulupınar, “Zonguldakspor Stadyumu’nun yapılması ile alakalı ciddi çalışmalarımız var. Biliyorsunuz orada bir spor salonu var. O alana içinde altı tane salon, güreş, boks, müsabakalarının yapılabileceği, 100 araçlık otopark kapasiteli büyük bir spor salonu yapacağız. Ayrıca Gençlik Spor İl Müdürlüğü binası, konferans salonu yapacağız. Bu yapacağımız birinci projemiz. İkinci projemiz ise stadyum projesidir. Biz bunun takibini yapıyoruz. Bu projelerin birleştirilmesi söz konusu. Biraz önce anlattığım o spor salonu bölümü ihale aşamasındaydı. Bu tarafta da proje çalışmaları vardı. Fakat bakanlıkla yaptığımız görüşmelerde, bunun birleştirilmesiyle ilgili karar var. Önümüzdeki günlerde bakan bey bunu TOKİ’ye yaptıracaklarını ifade etti. 19 Mayıs’ta Başbakanımız Ahmet Davutoğlu burada olacak. O gün Zonguldak’la ilgili dile getireceğimiz sıkıntılardan biri de bu olacak. Filyos, yollarımızın bozukluğu, TTK ve özellikle de stadyum meselesini dile getireceğiz” şeklinde konuştu.


"ZONGULDAKSPOR'A BELEDİYE YARDIM EDEBİLİR"


Mali sıkıntılar yaşayan Zonguldakspor’a, Zonguldak Belediyesi tarafından maddi yardımların gelmesi gerektiğini bildiren AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, “Ben Devrek Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğüm zaman, Devrek Belediyespor’un gelirlerini artırmıştık. Otopark gelirleri, pazar yeri gelirleri, terminal gelirleri, belediyeye ait çay bahçesi gelirlerini, kramponundan tutun çoraplarına, formalarına kadar çok ciddi gelirleri kulübümüze vermiştik. Bu yaptığımız şey Zonguldak’a da örnek olabilirdi. Bunu Secaatin Gonca döneminde de dile getirmiştim. Hala dile getiriyorum. Zonguldak Belediyesi de bu şekilde gelirleri Zonguldakspor’a sağlayabilir. Şunu da ifade etmek istiyorum. Devrek’teki tribünlerin yapılması benim belediye başkanlığım zamanımda ele alınan bir projeydi. Şu anda da projede sona gelindi. Biz Zonguldak Stadyumu’nun da takipçisiyiz. İnşallah Zonguldak hak ettiği stadyuma kavuşacak. Biz de bunun için mücadele veriyoruz” ifadelerini kullandı.

ULUPINAR, “BAŞBAKANIMIZA ZONGULDAK’IN TÜM SORUNLARINI ANLATACAĞIZ”


Türk-İş’in Zonguldak’ta 1 Mayıs’a katılmasının ve 19 Mayıs’ta da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gelecek olmasının Zonguldak’ın sıkıntılarını duyurmak adına çok iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Özcan Ulupınar, “Biliyorsunuz Türk-İş de 1 Mayıs’a Zonguldak’ta katılma kararı aldı. Bu büyük bir onur ve Zonguldak’ın da sesini duyurmak için büyük bir fırsat. Burada 1 Mayıs’ı çoşkuyla kutlayacağız. 19 Mayıs’ta da sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Zonguldak’a gelecek. Öncelikle Filyos Projesi hayata geçirilecek. Mahkeme engelleri var biliyorsunuz. Daha sonra yol çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Aksayan yerleri başbakanımıza söyleyip yardım isteyeceğiz. TTK’nın işçi açıkları ve üretimle alakalı problemleri kendisiyle paylaşacağız ve Zonguldakspor Stadyumu’nu değerlendireceğiz” dedi.(İHA)