Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi Türkiye Şampiyonası tüm heyecanı ile  Antalya’nın ev sahipliğinde devam ediyor.

Bir döneme damga vurmuş profesyonel ve amatör  futbolcuların katılımıyla bu yıl 3’üncü kez düzenlenen Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi’nde normal sezonun sona ermesinin ardından gözler Türkiye şampiyonasına çevrildi.  Normal sezonda gruplarını ilk 2 sırada bitiren takımların yer aldığı organizasyon 8 Mayıs tarihinde start aldı.  4’erli 4 gruptan oluşan Play-Off Grubu maçları sonunda 2016-2017 sezonunun şampiyonu belli olacak.

NORMAL SEZONU 2’NCİ TAMAMLADI

Normal sezonda Marmara-1 Kırmızı Grup’ta mücadele eden Kdz. Ereğli Veteranlar, oynadığı 14 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 30 puan topladı.  Böylelikle Grubu 2’nci sırada tamamlayan Kdz. Ereğli Veteranlar, Türkiye şampiyonunun belli olacağı Play-Off final grubuna katılma hak kazandı.

Şampiyonaya ev sahipliği yapan Antalya’da  önceki gün düzenlenen teknik toplantıda  gruplar belli oldu. Kdz. Ereğli Veteranlar, kura sonucu B Grubu’nda Bakırköy Veteranlar, Hopa ve Kartal Öz takımlarıyla eşleşti.

İLK MAÇINA ÇIKTI

Kdz. Ereğli Veteranlar, Play-Off final grubundaki ilk maçını pazartesi günü oynadı. Şampiyonanın iddialı takımlarından Ereğli,  ilk maçta  geçtiğimiz sezonu Türkiye Şampiyonluğu ve Süper kupa ile kapatan  Bakırköy ile karşılaştı. Kadrosunda Galatasaray ve Milli takımın eski futbolcusu Ümit karan ve bir döneme damga vurmuş Zonguldaklı isimlerin yer aldığı Ereğli, güçlü rakibi karşısında maça hızlı başladı.

ŞENOL KAYPAK EREĞLİ’Yİ ÖNE GEÇİRDİ

Henüz maçın 5’inci dakikasında Ereğli, Şenol Kaypak’ın golüyle 1-0 öne geçti. Bakırköy, bu gole 27’inci dakikada karşılık verince ilk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi. 35’er dakikadan iki devre halinde oynanan maçın ikinci yarısına bu kez Bakırköy  baskılı başladı ve neticesinde golü buldu. Dakikalar 42’yi gösterdiğinde  Bakırköy Erkan’ın golüyle 2-1 öne geçti.

ÜMİT KARAN PENALTIDAN AVLADI

Karşılaşmanın son bölümlerine girildiğinde Ereğli, beraberlik için ataklarını sıkılaştırdı. Neticesinde gelişen atakla penaltı kazanan Ereğli, 66’ncı dakikada Ümit Karan’ı golüyle eşitliği yakaladı. Kalan bölümlerde başka gol olmayınca mücadele 2-2 sona erdi.

 

Eren ARSLANYILMAZ

 

Ereğli, Bakırköy maçına şu onbir ile çıktı. Erdal Ekim, Hayrettin Uzun, Hasan Sezgin, Telat Güler, İbrahim Arıkan, Emin Danışmaz, Sertan Kuzu,Murat İşçipınar, Köksal Öztürk, Ümit Karan, Şenol Kaypak


Kartal’ı avladı

Ereğli, dün ikinci maçında Kartal Öz ile karşı karşıya geldi. Ereğli veteranlar, mücadeleden 2-1 galip ayrılarak, puanını 4 yaptı.