20 Ocak 1989 tarihinde Samsunspor’un Malatyaspor deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Muzaffer Badalıoğlu, unutulmadı.  Ölümünün 25’inci yılında mezarı başında anılan milli futbolcuyu ailesi, dostları ve sevenlerinin yalnız bırakmadı

 

 

******

 

Bundan tam 25 yıl önce tarih sayfaları 20 Ocak 1989’u gösterdiğinde Türk futbolu acı günlerinden birini yaşamış, o dönemim adıyla 1’inci Lig’de mücadele eden Samsunspor, Malatyaspor deplasmanına giderken, Haza ilçesinde kaza geçirmişti.  Türk futbolunu yasa boğan kazada Zonguldaklı milli futbolcu Muzaffer Badalıoğlu ile birlikte Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Mete Adanır ve Tomiç ile şoför Asım Özkan hayatlarını kaybetmişti.

 

Zonguldak’ın yetiştirmiş olduğu futbolculardan biri olan Muzaffer Badalıoğlu’nun ölümün 25’inci yılında Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından anma töreni düzenledi. Asri Mezarlıktaki kabrinde yapılan törene Muzaffer Badalıoğlu’nun 83 yaşındaki babası Emin Badalıoğlu, annesi Aysel Badalıoğlu, eşi Şükran Badalıoğlu ve kızı Selen Badalıoğlu ile İl Müdürü Uğur Akdeniz, Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Alt yapı sorumlusu Zeki Çorak, Kömürspor Teknik Direktörü Cahit Terzi, Kastamonuspor Teknik Direktörü Uğur Terzi, Merkez Hakem Kurulu 11’inci Bölge Kurul Üyesi Erol Pesen, Araştırmacı-Yazar Maden Mühendisi Ekrem Zaman çok sayıda dostları ve sevenleri katıldı.

 

Muzaffer Badalıoğlu’nun mezarı başında yapılan anma törenine ailesi ve sevenleri karanfiller bıraktı. Mevlid-i şerifin okunmasıyla başlayan törende ailesi ve sevenleri Muzaffer Badalıoğlu’nun ölümünün üzerinden 25 yıl geçmiş olmasına rağmen ilk günkü duyguları yaşadı.