Zonguldaklı sporcu Sezer Uslucuk, bilek güreşinde 4’üncü şampiyonluğuna Kocaeli’de ulaştı

BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Zonguldaklı engelli sporcu Sezer Uslucuk, şampiyonluklara ambargo koydu. Daha önce bilek güreşinde 3  ve halterde de 1 altın madalya kazanan Uslucuk, Kocaeli’nde düzenlenen ve 55 kiloda mücadele ettiği Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon oldu.

**************

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Kocaeli’de düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası’nda mücadele eden Zonguldaklı sporcu Sezer Uslucuk, şampiyon oldu.

2009 yılında trafik kazası geçiren ve  belden aşağısı felç olan Sezer Uslucuk, hayata küsmeyip dört elle sarıldığı spor sayesinde şampiyonluklarına bir yenisi daha ekledi. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan ancak azmi ile tüm engelleri aşan Sezer, Kocaeli’nde düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası’na katıldı.  55 kiloda ve oturarak mücadelede rakiplerinin bileğini büken Sezer Uslucuk şampiyon oldu. Daha önce bilek güreşi ve halterde şampiyonlukları bulunan Zonguldaklı sporcu, 5’inci şampiyonluğunun mutluluğunu ve gurunu yaşıyor.  Uslucuk aynı zamanda 3 kez de bilek güreşinde Türkiye ikincisi oldu.

 AVRUPA ŞAMPİYONASINDA MÜCADELE EDECEK

İstanbul Büyükşehir Spor Kulübü adına yarıştığı şampiyonada Türkiye Şampiyonu olan Uslucuk, bu başarısıyla milli takıma seçildi. Zonguldaklı engelli sporcu, ay-yıldızlı formayla Bulgaristan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek.

 Emre Can Bayram

***Milli  forma altında Bulgaristan’da yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

 

***Bilek güreşinde 4’üncü şampiyonluğunu yaşayan Sezer,   bir kez de halterde Türkiye şampiyonluğu yaşadı