Spor Toto 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta 20 puanla lider olan Zonguldak Kömürspor, Zonguldak Valisi Ali Kaban’ı makamında ziyaret etti. Kulüp Başkanı Süleyman Caner,  beraberinde yönetim kurulu üyesi Osman Sav, Teknik Direktör Cahit Terzi ve tüm futbolcu kadrosuyla yaptığı ziyarete  İl Emniyet Müdürü Osman Ak’ta katıldı.

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Kömürspor kulüp başkanı Süleyman Caner ile birlikte  yönetim kurulu, teknik kadro ve futbolcularının kendisine yaptığı ziyarette önemli açıklamalar yaptı. Vali Kaban yüz güldüren açıklamalarında Zonguldak Kömürspor’a gelir kaynağı ve tesis konusunda müjde verdi.

 

 “KIT İMKANLARLA BURALARDA OLMAMIZ BİLE BU EKİBİN BAŞARISIDIR”

Grupta lider olan Zonguldak kafilesini tebrik ederek konuşmasına başlayan  Zonguldak Valisi Ali Kaban

“Lider bir takımı ağırlamak güzel oluyor. Tebrik ediyorum inşallah sonuna kadar bu başarı devam ediyor. Futbolda başarı gerçekten zor, futbolda derler ‘Top yuvarlaktır” diye gerçekten sürprizlerle dolu. Hiç ummadığınız bir anda farklı sonuçlarla alınabiliyor, geçen sezon öyle olmuştu yakından biliyoruz. Bundan sonra umarım böyle kötü bir şansa uğramayız. Spor sektörünün durumunu biliyorum, bu kıt imkanlarla buralarda olmamız bile bu ekibin başarısıdır” dedi.

 VALİ KABAN MÜJDELERİ BİR BİR  SIRALADI
Stat için bir proje hazırlattığını ancak maddi açıdan bunun mümkün olmadığı için tesise dönüştürdüğünü söyleyen Vali Kaban, “Stadyum için yeni bir proje hazırlatıyorum. Şuan parasal anlamda mümkün gözükmüyor. Bizim bu stadın yanında tesisleri olmak koşuluyla, her türlü ihtiyacı karşılaşacak bir tesisi Bakacakkadı’ya yapma hayalimiz oluştu. Hemen yanımızda olsun diye Bakacakkka’ya yapılmasın diyenler olabilir.  Ancak Bölge çok müsait. Biliyorsunuz yollarımızda bir yıl içinde bitiyor. 100. Yıl Vakfı’yla da görüşerek onlarında görüşünü aldım. Onlarda mutluluk duyacaklarını dile getirdiler. Stadın bulunduğu alanı rekreasyon alanına dönüştürmek mümkün olabilir. Burası da çok güzel doğa parkına dönüştürülebilir. Takımların kamp yapabilecekleri bir sisteme dönüştürmek mümkün. Yeni bütçe yılında bunun karşılanması için Vekillerimizle de görüşeceğiz. Zonguldakspor’a çam sakızı çoban armağanı olması yönünde Lavuar Alanı’nın otopark olarak Kulübe tahsisi hususunda gerekli talimatı verdim. İl Emniyet Müdürümüz gerekeni yapacak. Bizde elimizden geleni yapacağız” dedi.

 Süleyman Caner: Zonguldak’ı hak ettiği bir üst lige taşımak için elimizden geleni yapacağız
Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Vali Ali Kaban’a kendilerini ağırladığı için teşekkür ederek, “Göreve geldiğimizden buyana her zaman yanımızda oldunuz. Zonguldak’ın sorunlarını çözerken bize zaman ayırdınız. Çok kapınızı aşındırdık, bize her defasında yardımcı oldunuz. Evet geçen sene istediğimiz bir kaza oldu, sınırlı imkanlarla oraya kadar gelmişken finali yapamadık. Nasip olmadı. Bu senede kadromuzu koruyarak yolumuza devam ediyoruz. Yine Kulüp olarak maddi sıkıntılar devam ediyor. Futbolcu arkadaşlar yüreklerini sahaya koyuyorlar, kader birliği yaptık Zonguldak’ı hak ettiği bir üst lige taşımak için elimizden geleni yapacağız. Tabi bunu yaparken de geçmişte nasıl yanımızda oldunuz, yine uygun görürseniz yanımızda olursanız başarıya daha hızlı ulaşırız. Bu çocuklar sizin evlatlarınız” dedi.

 
Cahit Terzi: Sizi mahcup etmeyeceğiz
Cahit Terzi, Vali Kaban’ın emekleri ile başarıyı yakaladıklarını söyleyerek, “Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olmamızda sizin büyük emekleriniz var. Geçen sezonda İkinci Ligin kapısından döndük. Bu sene de düşük bütçeyle oluşturduğumuz kadroyla zirveye oynuyoruz. Bizden 4-5 kat bütçeyle kurulmuş, bir çok tesisi bulunan Erzurumspor gibi Kulüplerle başa baş mücadele diyoruz. İnşallah bunu sezon sonuna kadar sürdüreceğiz. 3. Lig’de Ulusal kanallarda tek haberleri çıkan Zonguldakspor. Geçmişte kavga çıkartan olay çıkartan Zonguldakspor taraftarı 3 senedir Türkiye’ye güzel örnekler gösteriyor. Lavuar alanı bizi çok rahatlatacak. Bizlerde sizleri mahcup etmeyeceğiz, lige güzel bir şekilde bitireceğiz.


Eren ARSLANYILMAZ