Dünya Tavla Federasyonu (WBF-Worldwide Backgammon Federation) Türkiye Organizasyonu’nca düzenlenen 8.Karadeniz Ereğli Tavla Şampiyonası Keleşler Park otelde başladı. 46 oyuncu ile başlayan şampiyona Pazar akşamı sona erecek.

Ereğli’ de başlayan 8. Ereğli Tavla şampiyonası ve Ulusal Tavla Turnuvası (UTT)’nin 5. Etabı olarak gerçekleştirilen Ereğli Tavla Şampiyonasında yarışmacılar, ana aktivitenin yanı sıra, ‘Geleneksel’, ‘Havuz’, ‘Jackpot’, ‘Richard Lukas Anısına Danışman Çiftler’, ‘1 Puan’ Turnuvanın üstlenicisi Elit Kulüp üyelerine özel, ‘Elit Kupa’ yan aksiyonlarında da yarışacak. WBF-Türkiye VIII. Karadeniz Ereğli Tavla Şampiyonası, Dünya Tavla Federasyonu "WBF" Türkiye Temsilcisi Arda Fındıkoğlu ve ekibi tarafından WBF standartlarına uygun olarak yönetilecek. WBF destekçi üyelerinin aktivitede alacakları skorlar, genel istatistik, rating ve ustalık puanı statülerine dahil edilerek ilan edilecek.

FINDIKÇIOĞLU: “BU YIL BEŞİNCİ ETAP OLARAK OYNUYORUZ”

Turnuva Direktörü Arda Fındıkçıoğlu, turnuvaya 46 oyuncu ile başladıklarını ve ilerleyen saatlerde katılımlarla sayının 70 olacağını söyledi. Fındıkçıoğlu açıklamasında, "Organizasyonumuz Dünya Tavla Federasyonu’nun Türkiye’de ki ana faaliyet noktalarından Ereğli’de yılda bir kez tertiplediği bölge şampiyonamızın 2014 etabı. Dünya Tavla Federasyonu’nun yurt içinde toplam 9 noktadan oluşan bir turu var. Biz ulusal tavla turu diyoruz. Ereğli’de son sekiz yılda bu turum bir etabı. Bu yıl beşinci etap olarak oynuyoruz. Ankara’dan yola çıkan bir tur bu. Türkiye’nin çeşitli noktalarından oyuncular bunu takip ediyorlar. Şehir şehir bizimle gezen tavlaya gönül veren dostlarımız var. Ankara’dan sonra Edirne, Antalya ve İstanbul’da bir etabımız oldu. Şimdi buradayız. Devamında da Bodrum, Bursa ve Kocaeli olarak devam edecek. Bu bir şampiyona. Toplam 9 aktiviteden oluşuyor. Ana aktivitemiz. Onun devamında gelen geleneksel aktivitemiz, yan oyunlarımız, bir puanlığımız ve jack potumuz, havuz isimli ayrı bir oyunumuz var. Ekstra kazanç bayanlar özel gibi. Her oyuncunun kendi zevkine göre hem keyifli vakit geçireceği hem de farklı armağanlara ulaşabileceği farklı oyunlar bunlar. Bunların içerisinde bizim en değer verdiğimiz ana aktiviteden sonra danışman çiftlerimiz. 2 yıl önce Ereğli’ de turnuva esnasında kaybımız olmuştu. Bu kayba ithafen onun anısını yaşatma anısına Richard Lucas anısına, yabancı bir dostumuzdu. Danışman çift oyunumuzda önemli oyunlarımızdan bir tanesi. Şu anda ana aktivitemizi oynamaktayız. İlk etapta 11 şehirden 46 oyuncumuz var. İlerleyen saatlerde bu sayı artacaktır. Yaklaşık olarak toplam oyuncu sayımızın 70 olmasını bekliyoruz" dedi.

ÖZYILMAZ: “İYİ OLAN KAZANACAK”

Ana aktivitenin geçtiğimiz yıl şampiyonu olan Mehmet Özyılmaz, "Rakipler güçlü ancak oyunumuzu oynayacağız. İyi olan kazanacak. Benden iyi olan varsa şampiyonluğu bırakacağız" açıklamasını yaptı.

BECERİCİ: “HERKESİN AMACI ŞAMPİYON OLMAK”

Turnuvaya İstanbul’dan katılan Nesrin Becerici "Turnuvaya katılan herkesin amacı şampiyon olmak" derken, Edirne’ den gelen Hamza Güven ise tavlanın kendileri için yaşamın bir parçası olduğunu söyledi.

Dünya klasmanında derecelere sahip olan oyunculardan Seda Koç da turnuvaya iyi bir başlangıç yaptığını, ilk karşılaşmasının 5-2’lik kendi üstünlüğü ile devam ettiğini ve Ereğli’yi çok sevdiğini ifade etti.

Turnuvanın Ereğli temsilcisi Adnan Özben ise "Turnuvaya katılımın daha fazla olmasını bekliyorduk. Ancak ilerleyen senelerde katılımın artması için çalışmalar yapacağız" dedi.