Okullararası Yıldızlar Hokey Türkiye Şampiyonası’nın A Grubu’nda  Gaziantep derbisi yaşandı. İki Antep takımlarının karşı karşıya geldiği maçta Zekeriya Konukoğlu, Naciye Mehmet Ortaokulu’nu 8-0 gibi farklı mağlup ederek yarı final için dev bir adım attı.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından Zonguldak’ta başlayan Okullararası Yıldız Kız-Erkek Hokey Türkiye Şampiyonası devam ediyor. Fener Sahası’nın ev sahipliği yaptığı şampiyonada İkinci gün maçları geride kaldı.

3 Haziran tarihinde startı verilen şampiyonada dün Gaziantep derbisi yaşandı. İki Antep takımı Zekeriya Konukoğlu Ortaokulu ile Naciye Mehmet Ortaokulu şampiyonanın ikinci gününde karşı karşıya geldi. Türkiye Şampiyonluğu için favoriler arasında gösterilen ancak ilk gün şansız bir şekilde Kırıkkale takımına 1-0 yenilen Zekeriya Konukoğlu, ikinci maçını farkı kazanarak yarı final için büyük avantaj yakaladı. Sahadan 8-0 gibi farklı bir galibiyet elde eden Zekeriya Konukoğlu Ortaokulu, bugün oynayacağı Kahramanmaraş Kanuni Ortaokulu’nu yendiği takdirde yarı finale adını yazdıracak.

Eren ARSLANYILMAZ

Yarı final cepte

Zonguldak’ta devam eden Okullararası Yıldızlar Hokey Türkiye Şampiyonası’nda B Grubu temsilcisi Gaziantep Namık Kemal Ortaokulu 2’de 2 yaparak yarı finalleri garantiledi.İkinci günde Antalya takımı ile karşılaşan Antep takımı mücadeleyi Mehmet Avcı’nın golüyle 1-0 kazandı. İlk günde Amasya Akşemsettin Ortaokulu’nu 2-1 yenen Namık Kemal Ortaokulu böylelikle tur biletini cebine koydu