Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, yaşanan olayları kınadıklarını söyleyerek, 4,5,6 Ocak tarihinde oynanacak amatör maçların 1 hafta sonra aynı gün ve saatte oynanacağını söyledi.
Demir; ''Türkiye Futbol Federasyonu Üst Kurulu'nun almış olduğu karar neticesinde açlar 1 hafta ertelendi''
Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, Türkiye Futbol Federasyonu Üst Kurulu'nun almış olduğu karar neticesinde maçların ertelendiğinş söyleyerek, ''Bugün ki toplantımızın amacı kamuoyuna 01.01.2019 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu Üst Kurulu Başkanı Ali Düşmez tarafından düzenlenen bildiri sonucu  4,5 ve 6 Oacak tarihinde ki Türkiye genelinde ki amatör spor müsabakarını ertelendiğini daha doğrusu 1 hafta sonraya kaydırıldığının bilgisi geldi. Kulüplerimize bildirdik. Tabi ki kulüplerimizle iletişim kuracağımız sosyal medya sayfamız ve whatsaap sayfamız olsa bile sizlerin aracılığıyla tüm kulüplere iletmek için bu toplantıyı geçekleştirdik''dedi. 
''İstanbul'da yaşanan acı olay bizi ve amatör futbolu derinden üzdü''
İstanbul'da amatör maçtan çıkan kavga'da 17 kişinin yaralanarak 1 kişinin de vefat etmesinin amatör camiasını üzdüğünü ifade eden Demir, ''Ben Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu adına ve Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri adına sizlere teşekkür ederim. Yanılmıyorsam İstanbul'da oynanan br amatör spor müsabakasında isimlerini vermeyceğim. Bu olayda 17 kişinin yaralanması ve 1 kişinin vefat etmesi Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri ve tüm kulüpleri üzmüştür. Çünkü bu olayı en iyi bilen biziz. Bizim 15 gün önce bir kardeşimiz sahamızda vefat etmişti. Bu olayın üzerine bu bizi de derinden üzmüştür. Bu olayların tasnifi bizim acımızdan olmaz. Bir amatör müsabakanın asıl amacı spor, dostluk ve kardeşlik adı altında yapılır. İnşallah bundan sonra böyle olaylar olmaz''diye konuştu. 
''Maçlar 1 hafta sonra aynı gün ve saatte oynanacak''
Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, amatör maçların ertelenesiyle açların 1 hafta sonra aynı gün ve saaatte oynanacağını söyleyerek, ''zamanlarda sahalarımızda artan şiddet olayları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Üst Kurulu Bakanı Ali Düşmez'in kararı nedeniyle 4,5 ve 6 Ocak tarihleri arasında oynanacak olan Amatör maçlar ötelendi. Yani maçlar 1 hafta sonra oynananacak. Bu nedenle 4,5,6 Ocak tarihinde oynanacak maçlar aynı saat ve günde 12 ve 13 Ocak tarihinde oynanacaktır.''
Emre CAN BAYRAM