Yayla Ortaokulu eğitimdeki başarılarına spor alanında da devam ediyor. Erzincan’da düzenlenen Okullar arası Hokey Grup müsabakalarında kızlarda ve erkeklerde mücadele eden Yayla Ortaokulu önemli bir başarıya imza attı. Yayla Ortaokulu Kız Hokey Takımı, Erzincan grup merkezini şampiyon olarak tamamladı.
5 Mayıs Tarihinde Erzincan’ın ev sahipliğinde başlayan Okullar arası Grup Müsabakalarında daha önce ilk iki maçını kazanarak finallere gitmeye hak kazanan Yayla Ortaokulu Kız Takımı, üçüncü ve son maçını da kazandı. İlk maçta Amasya takımını 3-0, ikinci maçta ev sahibi Erzincan takımı 7-0 yenen kızlar,  son maçta Ordu Fatsa Sakarya Ortaokulu ile karşılaştı. Kızlar, bu maçı da 7-0 gibi farklı bir skorla kazanarak Erzincan Grubu’nu şampiyon olarak tamamladı. Yayla Ortaokulu Kız Hokey Takımı, müsabakaların ardından düzenlenen törenle madalyalarını boynuna taktı.
Erzincan’da şampiyon olan Yayla Ortaokulu 19-24 Mayıs tarihleri arasında Zonguldak’ta düzenlenecek Türkiye Şampiyonası finallerinde mücadele edecek.

Eren ARSLANYILMAZ