Zonguldak’ta Atletizm Antrenörlüğü yapan Hüseyin Yazar, Zonguldak ve Türk atletizmine yeni bir cevher yetiştiriyor. 13 yaşındaki Anıl Cömert Ortaokulu öğrencisi Berfin Yılmaz, gülle atmada Hüseyin Yazar’ın yeni gözdesi. Sporcusuna övgüler yağdıran Yazar, “Onda Emel Dereli’yi gördüm” dedi.

 

**********************

 

Türkiye’de Atletizm sporunda önemli başarılara sahip Zonguldak, bu dalda başarılı atletlere bir yenisi daha eklemek üzere…  Yayla Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve aynı zamanda Atletizm Antrenörlüğü yapan Hüseyin Yazar, atletizme bir cevher daha yetiştiriyor.

Anıl Cömert Ortaokulu’nda görev yaptığı dönemde keşfettiği 13 yaşındaki Berfin Yılmaz, Antrenör Hüseyin Yazar ile çalışmalara başladı. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda Gülle atma pistinde sporcusuyla çalışmalar yapan Hüseyin Yazar, Berfin Yılmaz için övgü dolu sözlerle bahsetti. Gelecek vadeden bir spor olduğunu söyleyen Yazar, Berfin Yılmaz’ı, Zonguldak’ın yetiştirdiği 16 yaşındaki rekortmen atlet Emel Dereli’ye benzetti.

EMEL DERELİ İLE BENZER ÖZELLİKLERİ VAR

Hüseyin Yazar, Berfin Yılmaz’ı atletizme yoğun uğraşlar sonucu ikna ettiğini belirterek, “ 2 yıldan beri kendisine atletizme başlamasın söyledim. Geçen süreçte  telkinlerim sonrasında kararını verdi. Ailesinin de onayıyla atletizm başlamış bulunmakta. Berfin Yılmaz gerçekten bu spora yatkın bir sporcu. Sürati çabukluğu, kuvveti ve dengesiyle Emel Derli’nin özelliklerine benzer özellikler taşıyor. Yani birkaç yıla kadar, Berfin Yılmaz’ın adını sıkça duymaya başlayacağız” dedi.

 Eren ARSLANYILMAZ

 

Berfin’in kardeşi Baran Yılmaz ablasına destek için idmanı takip ediyor.