Uzun yıllar Zonguldak Kömürspor’da oynayan ve kırmızı-lacivertli formayla şampiyonluklar kazanan tecrübeli  oyuncu Suat Kerçin, 2017-2018 sezonunun  ilk yarısında Siirspor,  ikinci yarısında Devrek Belediyespor forması giydi. Baraj maçında Alaplı Belediyespor’u yenen Devrek Belediyespor’u  gelecek sezonda Bölgesel Amatör Lig’de yer almasına katkı sağlayan 36 yaşındaki futbolcu, gazetemiz spor muhabiri Emre Can Bayram ile çok özel bir röportaj gerçekleştirdi. Zonguldak futbolunun yetiştirdiği  önemli isimlerden olan tecrübeli futbolcu,  hedefleri hakkında konuşurken,  açıklamasında Zonguldak Kömürspor’a  da değindi değindi.

“DEVREK BELEDİYESPOR’DA Kİ PERFORMANSIMI OLUMLU BULUYORUM”

Ligin ikinci yarısında Bölgesel Amatör Lig takımı Siirt Özel İdare takımından, Devrek Belediyespor’a transfer olan 36 yaşında ki forvet oyuncusu Suat Kerçin, Devrek Belediyespor’da ki performansını olumlu bulduğunu söyleyerek, “Devrek Belediyespor’da ikinci yarı için güzel bir oluşum oldu. Başarılı olduğumuzu da düşünüyorum. Hatta benim transfer olduğumda Devrek Belediyespor’da hep bir söylem vardı. Alt sıra takımı ligde kalamaz gibi. Ben transfer olduktan sonra çocuklarla konuşarak Devrek Belediyespor’un hak ettiği yerin burası olmadığını dile getiriyorduk. Bu ligin kaderini belirlemek bizim elimizde olabilir diyorduk. Nitekim de bunu başardık. Ligin kaderini belirleyen takım olduk. Ligde kalmayı garantiledikten sonra AIaplı Belediyespor maçına odaklanmıştık. Son 3-4 maçımızda Alaplı Belediyespor provası orak gerçekleştirdik. Takımı Ligde tutmamız gerekiyordu. Biz bunu başardık. Hatta bunu 3-4hafta önceden başardık. O yüzden Devrek Belediyespor’da ikinci yarı performansımı olumlu görüyorum” dedi.

“GELECEK SEZON UEFA B ANTRENÖRLÜK BELGESİ ALACAĞIM”

Gelecek sezon antrenörlük belgesi almak için UEFA B Kursuna gitmeyi planladığını ifade eden Kerçin, “Normalde gelecek sezon için plan yapmamıştım ama şuan lig bittiğinden beri arayan takımlar oldu. O yüzden gücüm yettiğince oynamayı düşünüyorum. Aslın da kararsızdım. Oynayayım mı? oynamayayım mı ? diye. Artık hocalık kursu için başvurularda bulunuyorum. Diyarbakır’da ayın 15’inde kurs vardı. Oraya kursum çıktı. UEFA B Kursu bizim Play Off gününe geldiği için gidemedim. Bir sonra ki sezon gelecek sezon futbol oynasam da oynamasam da o kursa inşallah katılmayı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“ÖNCELİĞİM DEVREK BELEDİYESPOR”

36 yaşında ki tecrübeli forvet oyuncusu Suat Kerçin, gelecek sezon önceliğinin Devrek Belediyespor olduğunu söyleyerek, “Ailem burada çocuklarım burada. Aslında dışarıya çıkmayı pek düşünmüyorum. Ama hayat sürprizlerle dolu ekmeğimiz nerede olursa oraya gideceğiz. Şuana kadar Ereğli Belediyespor’la hiçbir bağlantımız olmadı. Devrek Belediyespor’la böyle bir oluşum olacağını konuşuyorduk ama daha çok taze lig yeni sona erdi. Birazda bunlar arz talep meselesi. Şartlar benim için hangisi uygunsa oraya gideceğim. Ama önceliğim tabiki de Devrek Belediyespor” diye konuştu.

“BARTIN’IN KADROSU KIRŞEHİR’DEN DAHA GÜÇLÜYDÜ”

Bartın’ın Kırşehir’in kadrosundan daha güçlü olduğunu ifade eden Kerçin, “Ereğli ile oynadığımız maçı ben seyretmedim. Onlara karşı ben oynamadım. Ereğli maçını geçmişlerdi. Ama Bartınspor’la oynamışlardı. Bartınspor’un  kadrosu da çok iyiydi. Bartın takımını beğenmiştim fena takım değildi. İşin aslına bakarsanız. Kırşehir’i bir Bartın kadar beğenmedim. Bizi yendiler ama 3.Lige çıkma maçında zorlanacaklarını düşünüyordum. Gerçi 113’üncü dakika da bir gol atıp çıktılar. Tebrik ediyorum en azından bizim grubumuzdan bir takım şampiyon olup çıkması güzel. Bizim grubun kalitesini gücünü gösterir” dedi.

“ANTRENÖRLÜK BELGESİ ALDIKTAN SONRA KÖMÜRSPOR ALTYAPISINDA GÖREV YAPMAK İSTERİM”

Tecrübeli oyuncu Suat Kerçin, antrenörlük belgesi aldıktan sonra Zonguldak Kömürspor altyapısında görev yapmak istediğini söyleyerek, “Zonguldakspor bizim yuvamı,  takımımız. Biz Zonguldakspor’a çok emekler verdik.  Zonguldakspor’da bize emekler verdi. Zonguldakspor’un bizim kariyerimize büyük katkıları oldu. Ayrıca bizim de her zaman tuttuğumuz takımdır Zonguldakspor. İnşallah günün birinde tatbikî de bizde oranın alt yapısında çocuklar yetiştirmek isteriz. Günün birinde inşallah bizde oralarda hoca olarak görev yaparak Zonguldakspor için elimizden geleni yaparız” şeklinde konuştu.

“KÖMÜRSPOR İÇİN YERLİ HOCA HER ZAMAN AVANTAJ”

Zonguldak Kömürspor için yerli hocanın her zaman avantaj olduğunu ifade eden Kerçin, “Belki bunu başka bir takım için söyleyemem ama Zonguldakspor için her zaman yerli hoca avantajlı. Kariyerli hocalara tabiki de büyük hocalara sözümüz yok. Şuan Zonguldakspor’un başında Fatih Akyel var. Tabi ki de ona şuanda laf etmek gibi bir şey düşmez. Onun da kariyerini geçmişini çok iyi biliyoruz. Zonguldakspor’un şu 10 yıllık geçmişine baktığımız zaman. Zonguldakspor’un çıkış yakaladığı senelerde 1’inci şampiyonluğumuzda Cahit Terzi hocamız. 3’üncü Ligden 2.Lige çıktığımız dönem de Şenol Demir hocamız vardı. Zonguldakspor biraz duygusal bir kulüptür. Her zaman paranın döndüğü bir kulüp değildir.  Zonguldakspor. O yüzden Zonguldakspor için bence yerli hoca her zaman avantajdır. Zonguldakspor’un duygularını biliyordur. Takımın iskeleti takımda yerli oyuncularda önemlidir. Bu sayının bence çok da aşağıya düşmemesi gerekiyor. Yerli oyuncu ve yerli hoca ne kadar çok olursa Zonguldak’ın değerleri için o kadar savaşır. 20 senelik serüvende hep yerli hocalarla başarılar yakalandı” dedi.

“KÖMÜRSPOR’UN PLAY-OFF’U KAÇIRMA SEBEBİ 7 MAÇ KAZANAMAMASI VE FORVET OYUNCUSU OKAN EKENİN SATILMASI”

Kaptan Suat Kerçin, Zonguldak Kömürspor’un Play-Off’u kaçırma sebebinin 7 maçtır kazanamama serisi ve forvet oyuncusu Okan Eken’in satılması olduğunu söyleyerek, “Zonguldakspor hiçbir zaman hedefsiz olmaz. Sezon başında ne kadar zor bir bütçe ile kurulsa da elindeki kadroyla en üst seviye ile bitirmek ister. Bu senede mutlak Play-Off hedefliyordu. Ama bazen işler istediğimiz gibi gitmiyor. Bu işte maddiyat  çok önemli. Maddi sıkıntılar araya girince Böyle inişli çıkışlı grafikler olabiliyor. Futbolcuların oluşumu çok önemli. Zonguldakspor bir kazanamama serisi yakaladı. İnişi çıkışı biraz olduğu için Play Off’tan uzaklaştı. İkinci yarı çok umutluyduk. Ama olmadı. Zonguldakspor Play Off içerisinde olsaydı taraftarı ile bunu da halledebilirdi. Bence Okan’ın gitmesi play off’a girememelerini etkiledi. Okan’ın satılması gitmesi gerekiyordu. Kulübün o an ki maddi çıkarları doğrultusunda. Bence Zonguldakspor şuan ki maddiyatsızlığa rağmen bulunduğu konum olarak çok iyi.”

Emre Can BAYRAM