Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı’nın düzenlediği 2012-2013 eğitim-öğretim yılı ilkokul fiziksel etkinlik talimatı doğrultusunda öğrencilere fiziksel aktiviteler yapıldı. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği bu etkinliklerde asıl  amaç çocuklarda küçük yaşlarda sporu sevdirmek ve yetenekli sporcuların ortaya çıkmasını sağlamak.

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor uzmanları ve antrenörleri tarafından Zonguldak’ta eğitim-öğretim yapan okulların bahçesinde ki bu etkinliler eğlenceli olduğu kadar da öğretici de oluyor. Etkinliklerde çeşitli spor branşları yapılırken, halat çekme, ip atlama, halka çevirme gibi birçok sportif faaliyetler de yapıldı. Bu faaliyetlerde çocukların heyecanına Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz’de ortak oldu.

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Ne kadar çok okulda faaliyet yapabilirsek düşüncesiyle çalışmalarımız devam etmektedir. Spor uzmanları ve antrenörlerimiz son derece dikkatli olarak çalışmalarını yürütmekte ve yetenekli sporcu seçimlerini yapmaktadır” denildi.