10’uncu Grup’ta Zonguldak takımlarının birbirleriyle oynadığı 2013 yılının son derbisinde Zonguldak Kömürspor ile Kilimli Belediyespor kozlarını paylaşacak. Play-Off hesapları yapan kırmızı-lacivertli takım liderliğini sürdürmek, Kilimli Belediyespor ise,  üst sıralarda kendine yer bulmak için 3 puan kovalayacak.

 

*********

Bölgesel Amatör Lig 10’uncu Grup’ta yılın son derbisinde Zonguldak Kömürspor ile Kilimli Belediyerspor karşı karşıya gelecek. 8 Aralık Pazar günü, heyecanla beklenen derbi karşılaşması öncesi iki takımda moralli… Bursa deplasmanında Yenişehir Belediyespor’u 2-0 yenen Zonguldak Kömürspor liderliğini sürdürürken, Kartepe Sudaiyespor maçında 1 puana üzülen Kilimli Belediyespor maçın hazırlıklarına 1 günlük molanın ardından başladı.

 

Zonguldak’ta gözler derbiye çevrildi

Kömürspor’da Yenişehir galibiyetinin ardından gözler Kilimli Belediyespor derbisine çevrildi. Haftanın ilk çalışmasına Kemal Köksal Stadı’nda başlayan kırmızı-lacivertlilerde Teknik Direktör Cahit Terzi’den futbolcularına uyarı geldi. 2-0 galip gelinen Yenişehir maçında futbolcuların ciddiyetsiz tavırları ve rakibi küçümsemelerini eleştiren Terzi, “Maça motive olmanız gerekiyordu. Rakibi küçümsediniz. Bu asla olmamalıydı. Umarım dersinizi almışsınızdır” diyerek sert bir dille uyardı. Bu futbolu Kilimli karşısında oynamamaları gerektiğini söyleyen Terzi, “Yenişehir maçını unutun. Şimdi önümüzde daha tehlikeli bir takım var. Derbide Kilimli Belediyespor’u yenmemiz gerekli. Ve bunun için mücadeleci kimliğinizi ortaya koymalısınız. Zirvede kalmak için sizden mutlak galibiyet bekliyorum” dedi.

Kilimli derbiye yoğunlaştı

Kilimli Belediyespor sahasında konuk ettiği ve elinden kaçırdığı Kartepe Suadiyespor karşılaşmasını geride bırakarak tamamen derbiye yoğunlaştı. Hazırlıklarına kendi tesislerinde start veren sarı-siyahlı takımda, cezalı oyuncuların derbi maçta takımdaki yerini alacak olması Antrenör Selahattin Bayar’ı yüzünü güldürdü. Geçtiğimiz haftalarda üst üste alınan cezalar nedeniyle büyük bir sıkıntı yaşayan Bayar, böylelikle tam kadro çalışmalara başladı. Eksiksiz olarak hazırlanan Kilimli Belediyespor’da Antrenör Selahattin Bayar, Zonguldak’ın iyi bir takım olduğunu ancak kendilerinin her maça galibiyetle baktığını söyledi. Bayar, puan yada puanlar almak zorunda olduklarını bir maça çıkacaklarını ancak centilmence bir karşılaşma oynanması taraftarı olduğunu sözlerine ekledi.