Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, dün Fenerde yapımı devam eden Sporcu fabrikası inşaatı, Spor İl Müdürlüğü inşaatı, Gençlik Merkezi inşaatı ve körling salonunda incelemelerde bulundu. 

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Sporcu fabrikası inşaatı, Spor İl Müdürlüğü inşaatı ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü inşaatının Mart ayı içerisinde bitirmeyi planladıklarını söyleyerek, sporcunun fabrikasının yapılmasıyla birlikte uzun yıllar sıkıntı çekilen antrenman sahası eksiliğinin giderileceğini vurguladı. Yüksel, ayrıca körling salonun önemine dikkat çekerek, Türkiye’de 10 ilde olduğunu ve bu illerden bir tanesinin Zonguldak olduğunu söyledi. 
“Sporcu fabrikasının tamamlanmasıyla antrenman sahası sıkıntısı sona erecek”

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, sporcu fabrikasının tamamlanmasıyla birlikte Zonguldak’ta antrenman sahası sıkıntısının giderileceğini söyleyerek, “Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, 2017 yatırım projesi içerisinde olan sporcu fabrikası, il müdürlüğü ve gençlik merkezi müdürlüğü binalarının yapımı hızla devam etmekte. Sporcu fabrikamızın içerisinde, il müdürlüğü binamız, gençlik merkezi binamız, 6 bireysel antrenman salonu, tekawondo, karate, judo, boks, jimnastik ve okçuluk gibi 7 tane branşlarımız var. Bunun yanında takım sporcularımız için antrenman salonu, halk oyunları salonu ve fitnes salonumuz var. Uzun yıllardır Zonguldak’ta antrenman salonu konusunda çekilen sona erdireceği bir proje olacak. 2018 yılı Haziran ayında bitmesi gerek proje, Mart ayı içerisinde bitmesi planlanıyor. Bu tesis tam anlamıyla bitmesiyle spora büyük bir destek verecek. Altyapıdan çok iyi sporcular yetişecek”şeklinde konuştu.
“Kapalı tribünün çatısının takılmasıyla birlikte körling salonunu hizmete açacağız”

Kapalı tribünlerin çatısının tamamlanmaması nedeniyle körling salonunu açamadıklarını ifade eden Yüksel, “Körling salonumuzun yapımı şuanda son aşamaya geldi. Türkiye’de 10 ilde körling salonu var. Bunlardan bir tanesi de Zonguldak’ta. Körling salonun tam anlamıyla hizmete açılabilmesi için kapalı tribün inşaatının tamamlanması gerekiyor. Yukarıda ki su damlamalarının kesilmesi için kapalı tribün inşaatı bittikten sonra körling salonunda ki buzlama çalışması ile birlikte tamamlanıp faaliyete geçmesini planlıyoruz. Bu konuda yeni bir branş olmasıyla birlikte başarıların geleceğini düşünmekteyim. İlimizin geleceği adına güzel bir proje ”dedi. 
Emre Can BAYRAM