Ereğli Belediyespor, üst üste kazandığı 5 maçla birlikte, Zirve ile puan farkını 5’e indirdi

YÜKSELİŞİN ADI:  EREĞLİ BELEDİYESPOR

Ereğli Belediyespor’u durdurabilene aşk olsun…  Kırşehir, MKE Kırıkkale, Çankırı ve Sincan derken Yeniçağaspor’u da deviren eflatun-beyazlı takım, üst üste 5’inci  galibiyetini aldı. Zafer Şahin’in gelişiyle yükselişe geçen Ereğli’nin şampiyonluğa olan inancı 2 kat daha arttı.

*******

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de son  haftalarda fırtına gibi esen Ereğli Belediyespor, son olarak Yeniçağaspor’a patladı. Üst üste 4 galibiyetin ardından sahasında Yeniçağaspor’u konuk eden Ereğli Belediyespor, mücadeleden galip ayrılarak 5’inci zaferini elde etti. 5-0’lık farklı galibiyetle çıkışını sürdüren eflatun-beyazlı takım, bu müthiş seriyle zirveye bir adım daha yaklaştı. 12’nci haftada lider Türk Metal Kırıkkalespor’un yenilgisi, Ereğli’nin zirveyle puan farkını 5’e indirmesine neden oldu. Türk Metal Kırıkkalespor’un 26 puanla lider olduğu grupta, 24 puanlı Kırşehir Belediyespor 2’nci, 22 puanlı Bartınspor 3’üncü, 21 puanı bulunan Ereğli Belediyespor 4’üncü sırada haftayı kapattı. Ereğli Belediyepor’un son 5 haftada yakaladığı bu çıkış, camianın iştihanı kabarttı. Eflatun-beyazlı yönetim ve taraftarların şampiyonluğa olan inancı da 2 kart arttı.

Eren ARSLANYILMAZ

Zafer Şahin’den önce: 7 maç: 9 puan, 7’inci sıra

Zafer Şahin’den sonra: 4 maç: 12 puan 4’üncü sıra

(Not:7’inci haftada  2-1 kazanılan Kırşehir maçında takımın başında yardımcı antrenör Günal Taşdemir vardı)

Ereğli Belediyespor, son 5 maçtaki karnesi

Puan: 15, attığı: 17, yediği: 1

GOL FIRTINASI

Ereğli Belediyespor, son 5 maçta 3 puan kazanmakla kalmıyor, attığı gollerle de dikkat çekiyor. Eflatun-beyazlı takım, ardı ardına kazandığı 5 maçta rakip filelere tam 17 gol attı. Bu çıkışın ilk maçında Kırşehir Belediyespor’u 2-1 yenen Ereğli Belediyespor, ayrıca oynadığı son 4 maçta da kalesini gole kapadı.  Eflatun-beyazlı takım, 2-1’lik Kırşehir galibiyetinin ardından MKE Kırıkkalespor’u 2-0, Çankırıspor’u  4-0, Sincan Belediyespor’u 4-0 ve Yeniçağaspor’u 5-0 yendi.   5 müsabakada  15 puan toplayan ve 17 gol kaydeden Ereğli Belediyespor, toplamda ise 25 gole ulaştı. Ereğli Belediyespor, grubun en çok gol atan takım sıralamasında zirveye yerleşen Ereğli Belediyespor, tüm gruplarda ise ilk 4’ün içinde yer alıyor.

MUHTEŞEM 3’LÜ

Burak Toker, Oruj Balashlı ve Volkan Uluğ… Bu 3 hücum oyuncusu toplamda attıkları 15 golle takımlarına hayat verdiler.

*********

Burak Toker 6 gol, Oruj Balashlı 5 gol, Volkan Uluğ 4 gol

Zafer Şahin’in gelişiyle birlikte takımda çoğu futbolcunun performansında gözle görülür bir yükseliş söz konusu… Özellikle hücum oyuncuları eflatun-beyazlı takımı attığı gollerle sırtlıyor.  İlk 3 hafta sakatlığı nedeniyle forma bulamayan  kanat oyuncusu Burak Toker klasını göstermeye başladı. 4’üncü haftada ilk onbirde görev almaya başlayan Burak Toker, gollerini de sıralamaya başladı. Düzenli olarak son 9 haftada forma giyen başarılı futbolcu, oynadığı maçlarda 6 kez fileleri sarstı. Burak Toker ile birlikte form grafiği yükselen oyuncuların başında ise forvet Oruj Balashlı geliyor. Azeri futbolcu da son haftada takımla birlikte ivme kazandı. Yeniçağaspor maçında duble yapan  Oruj, 5 golle Burak’tan sonra en golcü ikinci isim oldu. Bu iki ismi ise  17 yaşında genç yetenek Volkan Uluğ  takip ediyor.  6’ıncı haftadan itibaren ilk onbirde maçlara çıkmaya  başlayan ve Zafer Şahin’in üzerine titrediği genç yetenek, 4 golle takımın en skorer 3’üncü ismi oldu. Bu 3 hücum oyuncusu, Ereğli Belediyespor’un attığı 25 golün 15’ine direkt etki etti.

Eren ARSLANYILMAZ

Burak Toker’in 6 golü var