16’ncı haftaya girilen Beyaz Grup’ta zirve alev alev yanıyor…

 ZİRVE YANGIN YERİ

 İlk yarıda son 2 haftaya girilen Beyaz Grup’ta zirve yarışı bir hayli kızıştı. Amed’in lider  olduğu grupta takipçileri ile puan farkı yok denecek kadar az. Nitekim 6’ncı sıra ile zirve arasında puan farkı sadece 3…

**************

Spor Toto 2’nci Lig Beyaz Grup’ta zirve ve Play-Off’ta kıran kırana bir yarış yaşanıyor.  15 haftanın geride kaldığı grupta şimdilik Diyarbakır temsilcisi Amed Sportif yarışı önde götürüyor. Amed, geçtiğimiz hafta Pendikspor’a 3-1 yenilmesine rağmen zirvedeki yerini korudu. 30 puanla Amed’in zirvede olduğu grupta müthiş bir yarış hakim… Bu yarışta sıralanan  iki takımın 29, diğer iki takımın ise 28 puanı var. Play-Off potasında yer almamasına rağmen, 6’ncı sıradaki Keçiörengücüspor ile Amed arasında sadece 3 puan farkı var. Bu da zirve yarışının müthiş bir hal aldığını gösteriyor

ZONGULDAK PLAY-OFF POTASINDA TAKIMLARIN EN BÜYÜK TEHDİDİ..

Zonguldak Kömürspor’un da mücadele ettiği Beyaz Grup’ta ki zirve yarışında Amed Sportif 30 puanla ilk sırada. Amed’i 29 puanla Erzurumspor ve Kocaeli Birlikspor takip ediyor. Diğer yarışmalar ise 28’er puana sahip Sivas Belediyespor ve İstanbulspor… Play-Off ptasında bu takımlar yer alırken, ilk 52in dışında yer almasına rağmen Keçiörengücüspor da 27 puanla yarışın içinde.  Temsilcimiz Zonguldak Kömürspor, son 4 haftada yakaladığı ivme ile bu takımların en büyük tehdidi olarak yer alıyor. 23 puana sahip kırmızı-lacivertli takım 8’nci sırada yer alıyor.

Büyük merak

Hal böyle olunca sezonun ilk yarısını kimin lider tamamlayacağı merakla bekleniyor. Bunun için adaylar fazla. Amed bir adım önde olsa dahi Erzurum, Kocaeli Birlik  liderin ensesinde.  4 ve 5’inci sıradaki  Sivas ve İstanbul kadar 6’ncı sıradaki Keçiörengücüspor’un zirveyi zorlayacağa benziyor.

Heyecan’da 16. Hafta

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Spor Toto 2’nci Lig Beyaz Grup’ta 16’ncı haftanın programını açıkladı. Büyük bir heyecan ve çekişmenin yaşandığı grupta bu hafta tüm maçlar 11 Aralık Pazar günü oynanacak. Zonguldak Kömürspor, sahasında İzmir takımı Bucaspor’u konuk edecek.

 

 

13:00-Kazım Karabekir Stadı: Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Kahramanmaraşspor

13:00-Seyrantepe Spor Kompleksi: Amed Sportif Faaliyetler-Hacettepespor

13:30-Ankara Aktepe: Keçiörengücü-Fethiyespor

13:30-Maltepe Hasan Polat: Anadolu Üsküdar 1908 Spor-Fatih Karagümrük

13:30-Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı: Büyükçekmece Tepecik Spor-Ofspor

13:30-Bahçelievler İl Özel İdare: İstanbulspor -Kocaeli Birlik Spor

13:30-Bş Bld Atatürk: Konya Anadolu Selçukspor-Pendikspor

13:30-Devrek İlçe Stadı: Zonguldak Kömürspor-Bucaspor

13:30-Nazilli İlçe: Nazilli Belediyespor-Sivas Belediye Spor

 

Eren ARSLANYILMAZ

**********************************************************************************

 

İzmir takımı Buca, Erzurum’un ardından dış sahada en çok puan toplayan  2. takım

 

BUCA’YA DİKKAT

 

 

Zonguldak Kömürspor, Pazar günü sahasında konuk edeceği Bucaspor, son 3 maçında yenilmediği gibi deplasman da karnesiyle dikkat çekiyor. İzmir’in ve ülkenin köklü kulüplerinden olan Bucaspor, deplasmanda oynadığı 7 maçta 4 galibiyet ve 3 yenilgi aldı.

**********************

 

 

Zonguldak Kömürspor, 11 Aralık Pazar günü köklü bir tarihe sahip olan  İzmir takımı Bucaspor ile kozlarını paylaşacak. Kırmızı-lacivertli takımın 16’ncı haftadaki rakibi olan Buca, geride kalan 15 maçta topladığı 18 puanla 10’uncu sırada yer alsa da dış sahadaki başarısıyla dikkat çekiyor.

Bucaspor, bu sezon 8’nci deplasman maçını Zonguldak Kömürspor’la oynayacak. Daha önce dış sahada 7 maç oynayan İzmir temsilcisi, bu maçlarda 4 galibiyet ve 3 yenilgi aldı. Lacivert-sarılı takım, deplasman performansıyla Erzurumspor’un ardından en fazla puan toplayan 2’nci takım konumunda.

Süper Buca!

1928 yılında kurulan ve tarihi başarılarla dolu olan Bucaspor, Uzun yıllar 1’inci Lig’de boy gösterdi. Lacivert-sarılı takım tarihinde ki en büyük başarısını 2009-2010 sezonunda yaşadı. Buca bu sezonda mücadele ettiği 1’inci Ligi 2’nci sırada tamamlayarak adını Süper Lige yazdırdı. Tarihinde ilk kez  2010-2011 sezonunda Süper Lig’de mücadele eden Buca, o sezon küme düşmekten kurtulamadı.

Eren ARSLANYILMAZ