Zonguldak futbolunun iki kardeş kulübü Zonguldak Kömürspor ile Kozlu Belediyespor derbide kozlarını paylaştı. Binlerce kişinin tanıklık ettiği dev kapışmada, Zonguldak Kömürspor istediğini aldı. İkinci yarıda Hüseyin Tunç ile Eren’in golleriyle sadece 3 puanı değil liderliği de aldı Zonguldak Kömürspor…  Maç sonu ise, malzemecisinden, futbolcusuna, teknik ekibinden yönetimine kadar herkes hasret kaldıkları taraftarlarıyla bütünleşti şampiyonluk şarkıları söylendi.

 

 

********

Sadece Zonguldak’ın değil 10’uncu Grup’ta ki takımların da gözünün kulağının olduğu bir maça ev sahipliği Kozlu Sahası… Zirveyi yakinen ilgilendiren ‘Zonguldak Derbisi’nde Kozlu Belediyespor ile Zonguldak Kömürspor kozlarını paylaştı. Bir yanda 16 puanla Zonguldak Kömürspor diğer yanda 13 puanla Kozlu Belediyespor…

Zirve yolunda puan kaybına tahammülü olmayan iki iddialı takımın kapışmasında haftalardır taraftarından yoksun olan Zonguldak Kömürspor bu kez binlerce kişinin desteğiyle çıktı derbiye… Ancak orta alan mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda gol sesi çıkmadı. Eren’le birkaç pozisyona giren Zonguldak Kömürspor ilk 45 dakika sonunda tartıda daha ağır basa da sonuca gidemedi.

GOLLER 2’NCİ YARI GELDİ

İkinci yarıda ise galibiyet isteyen iki takım arasında ilk yarıda olduğu gibi orta alanda kora kor bir mücadele yaşandı. İlk golü atanın kazanacağı karşılaşmada kırmızı-lacivertlilerde Hüseyin Tunç’un golü tabelayı değiştirdi. Sol kanattan kullandığı serbest atışta yerden sert ve düzgün bir vuruşla Seyhun’un uzanamayacağı yerden topu filelerle buluşturan Hüseyin Tunç takımını 1-0 öne geçirdi.

Dakikalar ilerledikçe heyecanın üst seviye çıktı. Top, bir Zonguldak kalesinde bir Kozlu kalesinde gitti-geldi. Zonguldak Kömürspor’da Yıldıray, öyle bir pozisyonda topu dağlara-taşlara attı ki saç-baş yoldurdu. Maçın bitimine dakikalar kala kırmızı-lacivertlilerde file bekçisi Ahmet Arat, kalesinde adete devleşti. Ahmet, Kozlu Belediyespor’un Doğan ve Gökhan Dereli ile 2 net pozisyonunu çıkartarak geçit vermedi.

Dakikalar 90+2’yi gösterdiğinde artık maç tam bitti derken, yine bir duran topta bu kez topun başına geçen Eren, plase vuruşla günün şanssız ismi Seyhun’u avladı: (0-2) Derbiyi 2-0 kazanan Zonguldak Kömürspor cephesinde büyük sevinç yaşanırken, Kozlu Belediyespor cephesinde ise büyük üzüntü vardı.

 

 

 

Taraftar fark yarattı

 

Haftalardır taraftarından yoksun olan Zonguldak Kömürspor deplasmanda da olsa binlerce taraftarının desteğini arkasına alarak çıktı derbiye… Kırmızı-lacivertlilerin taraftar gurubu Genç Zonguldaklılar, 90 dakika boyunca takımlarını destekledi. Tezahüratlarıyla takımlarına itici güç olan taraftarlar maç sonu futbolcuları, yöneticileri çağırarak galibiyet sevincine ortak oldu.

Emaneti geri aldı

Haftalardır sonucu merakla beklenen Zonguldak Derbisi’nde kazanan belli oldu. Hüseyin Tunç ve Eren’in golleriyle 3 puanı alan kırmızı-lacivertliler, Çatalca’nın puan kaybettiği haftada 19 puanla zirveyi ele geçirdi.

Geçtiğimiz hafta Çatalca’yı yenerek ‘Emaneti geri alacağız’ diyen Zonguldak Kömürspor’un Hocası Cahit Terzi, 1 hafta rötarlı da olsa dediğini yaptı. 4’üncü haftada Kestel yenilgisiyle liderlikten olan Zonguldak Kömürspor’un çalıştırıcısı 4 hafta sonra emaneti geri almanın mutluluğunu doyasıya yaşadı.

 

AMATEM’den ilginç pankart

Binlerce kişinin tanıklık ettiği derbi maçında Kozlu Belediyespor’un taraftar grubu ‘AMATEM’ ilginç pankart astı. Yeşil-beyazlı taraftarlar, ‘Hadise frikik verisin sen kullan Doğan Takıl’, ‘Povado’ya Seri A yolunda başarılar dileriz’ pankartlarıyla gülümsetti.

 

 

Mutluluktan havalarda

Kırmızı-lacivertlilerin patronu Süleyman Caner’in maç sonu sevinci görülmeye değerdi. Derbiyi 2-0 kazanan Zonguldak Kömürspor’da Kulüp Başkanı Süleyman Caner,  hakemin son düdüğüyle birlikte mutluluktan havalara uçtu.  Genel Kaptan Hakan Hürfikir ile bu mutluluğu paylaştığı sırada Başkan’ın gözyaşlarına hakim olamadığı ve mutluluktan ağladığı görüldü.

Taraftarlarla galibiyeti kutlayan Süleyman Caner, onların çağrısına kulak vererek yumruk şov yapmayı ihmal etmedi.

 

 

STAT: Kozlu

HAKEMLER: Gökhan Yenibaki **, İhsan Armağan Gül **, Muhammet Şentürk **

KOZLU BELEDİYESPOR: Seyhun *, Ali Katırcı **, Salih **, Doğan **, Eyüphan **(Dk.74 Mert *), Onur **, Gökhan Zülfikaroğlu **, Cem **(Dk.63 Şaban *), Cüneyt *(Dk.61 Berkan *), Ali Cemal **, Gökhan Dereli **

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Ahmet ***, Burak ***, Ferhat ***, Serkan **, Burçin ***, Mert ***, Suat **(Dk.79 Ayhan *) Kenan ***, Eren ***, Emrah **(Dk.63 Yıldıray *), Hüseyin Tunç ***(Dk.71 Gökhan *)

GOLLER: Dk. 60 Hüseyin Tunç, Dk.90+2 Eren (Zonguldak Kömürspor)